Hva kreves av deg som rollemodell?

  • Du må like å snakke med ungdom.
  • Du må minimum være i gang med, eller ha fullført, en utdanning innen STEM-fagene; science, technology, engineering, mathematics. 
  • Du må ønske å by på deg selv og din erfaring.
  • Du må kunne dra på skolebesøk på dagtid, en eller flere ganger ila skoleåret.

Det aller viktigste er at du har lyst til å prate med ungdom om det du holder på med. Du er en rollemodell, et forbilde, og det er fint at de unge får møte noen som tar eller har tatt en realfaglig utdanning og som evt. også har yrkeserfaring. Ofte ser ikke elevene sammenhengen mellom skolefag og arbeidsliv, så din oppgave blir å fortelle dem hva du bruker utdanningen din til, og hvilke muligheter den har gitt deg. Du må gjerne by litt på deg selv. Kanskje kan du ta med noe fra jobben din, hvis det lar seg gjøre? Vise fram noe? Fortell dem gjerne litt om hva du gjør på fritiden også. Kanskje kan du inspirere noen til å velge realfag etter et møte med deg? Du bidrar ihvertfall til at elevene får et bedre grunnlag for å velge retning.

Faglig sett må du være i gang med, eller ha fullført, minimum 3-årig bachelor innen STEM-fagene; science, technology, engineering, mathematics, og du må være student eller yrkesaktiv innenfor fagområdet. Er du usikker på om du har riktig profil kan du skrive til oss på kontakt@realfagsrekruttering.no, eller registrere din profil uansett, vi går gjennom alle profiler før de publiseres.

Du trenger ikke å sette deg inn i skolenes læreplaner eller lignende, det holder at du er ekspert på å være nettopp deg i din jobb eller studium.

Hvis du er klar for å begynne, er det bare å registrere seg som rollemodell.

Bli rollemodell

Hvordan blir jeg kontaktet av skolene?

Skolen finner deg i vår geografisk inndelte database, og sender deg en epost. Dere blir sammen enige om hvordan besøket skal gjennomføres. Det er viktig at skolen får kjapp tilbakemelding på sin henvendelse.

Det gis ikke lønn eller annen form for betaling for å delta på skolebesøk, men utbyttet er likevel stort:

De fleste nevner gleden ved å møte og inspirere ungdom som er i en prosess med å velge utdanning og yrke. Du kan være den som utgjør en forskjell i noens liv. Du får dessuten nye perspektiver på din egen arbeidshverdag gjennom refleksjon rundt hva du egentlig gjør på jobb, og du får utfordret seg selv gjennom å stå foran en klasse og fortelle om dine erfaringer.