Hva har Iron Man, Mister Fantastic, Indiana Jones og Q i James Bond til felles?

Svaret er så enkelt som at de alle bruker sin realfagsbakgrunn til å redde verden!

 Ofte glemmer vi at realfag kan brukes i tusenvis av yrker, i alt fra ingeniørarbeid eller undervisning til helse- og bistandsoppgaver. Superheltene over finner alle en måte å dra frem sine realfagskunnskaper i praksis. Visste du at det er takket være Mister Fantastic at de fantastiske fire ble til? Han er forsker og oppfinner av romfartøyet som ble truffet av kosmisk stråling på sin jomfrutur, noe som ga Fantastic Four sine krefter. Indiana Jones kunne aldri ha funnet sine skatter uten sin bakgrunn, mens både Iron Man og Q bruker teknologi og ingeniørkunster til å bekjempe de onde. Hva skulle James Bond for eksempel ha gjort uten cyanidsigaretten?

 På samme måte bruker våre rollemodeller i realfag sine realfagskunnskaper i praksis hver dag. I jobben sin. Inviterer du en rollemodell til et skolebesøk vil elevene få et innblikk i rollemodellens arbeidshverdag, og få vite mer om hvorfor realfag er viktig.

 Vi trenger din hjelp dersom alle elever skal få møte en rollemodell i realfag én gang i løpet av sine skoleår. Inviterer du den neste?