Aase Mestad

IT-konsulent - Jprofessionals

Liker

Utendørs, Bokorm, Quiz, Laid-back, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom

Jobb

Jeg er IT-konsulent. Jeg er leid ut fra firmaet jeg jobber i til kunder som trenger hjelp til å lage store datasystemer. Kundene mine har vært NAV, Telenor, Color Line og Tolletaten. Jeg jobber i team med andre konsulenter og med folk som er ansatt hos kunden. Jeg jobber fra seks måneder og oppover på hvert sted. Jeg bruker omtrent halvparten av arbeidstiden min på programmering og omtrent halvparten på å hjelpe andre, finne ut hva som skal programmeres og hva som er den fornuftige måten å gjøre ting på. Noen ganger "parprogrammerer" jeg sammen med andre, da sitter styrer den ene mus og tastatur mens den andre hjelper med å holde oversikten over hva vi skal gjøre. Det er mye av det jeg lærte på NTNU som jeg ikke har direkte bruk for i dag. Jeg syntes det var morsomt å studere teknisk kybernetikk, men jeg fant ut at jeg synes det er gøyere å arbeide med programmering. Jeg ser raskt resultater på det jeg jobber med, og jeg jobber som regel nær brukere av systemene jeg lager. Det beste med jobben min er når jeg kan hjelpe brukerne av systemene jeg programmerer så de kan gjøre jobben sin bedre. Kanskje er det noe som har vært tungvint lenge, og så kan vi gjøre ting enklere for dem. Jeg synes også det er morsomt at jeg får jobbe innen så mange bransjer. Jeg har lært masse om tollregler, telekommunikasjon, politiet, trygderegler og finans, og jeg treffer stadig spennende nye mennesker. Hvert sted jeg er lærer jeg noe nytt, både faglig og ikke så faglig. Faren min var bygningsarbeider. Han pleide å peke på bygg han hadde jobbet på. Jeg tror jobben min er litt som hans, bare at jeg bygger luftslott i stedet for boligblokker, og jeg blir ikke så møkkete på hendene.

Utdanning

Jeg studerte datateknikk og teknisk kybernetikk ved NTNU. Det var tredjevalget mitt, men jeg er veldig glad for at det var der jeg endte opp. Jeg likte matematikk og fysikk på videregående, og jeg likte godt all den anvendte matematikken på teknisk kybernetikk. Favorittfaget mitt var likevel "Programmeringsmetodikk" hvor vi var en gruppe på fire som skulle lage et system som kunne vært brukt til tidtagning under OL. Jeg likte studiemiljøet i Trondheim veldig godt. Jeg kjente en jente der da jeg begynte, hun gikk året før meg på en annen linje, men jeg fikk fort mange nye venner jeg kunne lese sammen med, prate med i kantina eller dra på tur med. Trondheim er en by hvor de fleste av studentene kommer fra andre steder, så alle andre er også interessert i å få nye venner.

Om meg

Jeg er 45 år gammel og er gift med fire barn fra 14 til 9 år. På fritiden driver jeg en kodeklubb og holder på med orientering. Jeg er skikkelig god i allmennquiz, og før jeg fikk barn drev jeg med paragliding.