Adrianne Mathea Løkås

Prosessingeniør - Celsa Armeringsstål AS

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Synger, Spiller, Hund, Casual, Sporty, Espresso, Sort-hvitt, Pratsom, Forskning, Sko, Barn

Jobb

Min jobb som prosessingeniør hos Celsas stålverk går ut på å daglig følge og kontrollere driften og prosessen fra skrap til utstøpt stål i ulike kvaliteter. Dette innebærer å vurdere produksjon fra foregående døgn, i tillegg til å planlegge kommende produksjon. Noen stikkord er feilsøking, nyutviklinger, forsøk og mye kreativitet kombinert med en sammensetning av teori og praksis. I jobben min får jeg holde på med det jeg synes er moro, nemlig kjemi! Jeg bruker daglig den kompetansen jeg har fått gjennom utdanningen, og får hver eneste dag tilfredsstilt mine interesser innen for realfag. Det som er mest spennende med min jobb, er at den er svært tverrfaglig. Jeg får være med å bidra til forandringer med min kompetanse og personlighet. Her finnes det ingen fasit, så veien blir til mens man går, enten det gjelder daglig drift eller utvikling av nye kvaliteter og prosedyrer. Prosjektstyring, planlegging, forsøk, analysering av div resultater og beregninger er bare noe av det min dag går ut på. Jeg utfordres hver eneste dag, og lærer derfor mye nytt hele tiden.

Utdanning

Jeg valgte å utdanne meg innenfor kjemi, enkelt og greit for at jeg synes det er svært moro. Allerede på ungdomsskolen likte jeg faget veldig godt fordi jeg synes det var utrolig spennende. Som en person med stor nysgjerrighet synes jeg kjemi gir meg mange svar på hvorfor ting rundt meg er som de er. Kjemi finnes overalt, og derfor er mulighetene så utrolig mange for kjemikere. Jeg bestemte meg likevel ikke for utdanningen før helt i slutten på videregående, og var da svært glad for at jeg hadde valgt de fagene jeg gjorde, nemlig realfagene. Dette gav meg muligheten til å søke på hvilket som helst studie jeg ville. Jeg valgte da kjemiingeniør. Overgangen fra videregående var veldig naturlig og åpnet opp muligheter for selvbestemmelse og endringer ut fra mine egene ønsker. Underveis i mitt studie fattet jeg fort interessen for materialer og valgte derfor å spe på med materialteknologi.

Om meg

Jeg er en omsorgsperson som bruker mye tid på familien, og sammen med venner og familie trives jeg aller best. Jeg har samboer, to vakre døtre og en tøff liten hund. Jeg er ellers en livsglad jente med svært mange interesser. Jeg er nysgjerrig av natur, positiv og sosial, og elsker utfordringer og fart og spenning. Min største hobby er trening, men bare for morro skyld. Styrketrening i kombinasjon med fotball, løping, etc. I tillegg elsker jeg å holde på med musikk. Instrumentet jeg behersker best er nok sangstemmen, men spiller både litt gitar og piano. Det som gir meg ro i sjela er å dra på tur på fjellet, enten bare med sekken på ryggen, eller med en fiskestang eller hagle.