Aika Msuya

Senior Risk analyst / Actuary - DNB BANK ASA

Liker

Treningssenter, Utendørs, Friidrett, Casual, Laid-back, Kaffe Latte, Traktekaffe, Te, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Dans, Sko, Barn

Jobb

Banker bruker matematiske og statistiske modeller til å identifisere risikoer, bedøm sannsynlighet for at kunden ikke kan betale lånet tilbake og eventuelt hvor stor bli tapet. Som modellrisiko analytiker hjelper jeg banken å vurdere om modellene fanger opp risikoen, brukes til riktig formål, vurder konsekvenser og sammen med modellutviklere og andre parter i banken utarbeider tiltak til forbedring. Jeg er også er en aktuar. En aktuar er en forsikringsmatematikker som har en oppgave til å sørge at et forsikringsselskap/pensjonskasse har nok penger til å dekke de forpliktelsene de har overfor kundene.

Utdanning

Jeg er utdannet aktuar som er en Mastergrad ved Universitet i Oslo. I senere tid tok jeg en Master grad i finansielle risikostyring som førte meg til å jobbe i banknæring. Det er artig å tenke at med de utdanningene og i jobben er jeg en del av det store maskineri som sørge for god drift av bedriftene og bidrar til bedre økonomisk tilstand i samfunnet og for folk flest når de blir pensjonister.

Om meg

Utenfor jobben går mye av tiden til familie (datter på 10 år) og venner. Jeg er engasjert og liker å være aktivt involvert i andre prosjekter i og utenfor banken senest som student veileder ved Universitet i Oslo. Jeg er lidenskapelig opptatt av å koble mennesker sammen og liker å organisere og være vert for sosiale sammenkomster. Jeg er også assistent trener for min datters friidrettsgruppe.