Aiko Yamashita

Data Scientist - DNB BANK ASA

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Vind i håret, Musikk på øret, Synger, Casual, Sporty, Laid-back, Gourmet, Traktekaffe, Espresso, Fargerik, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Dans, Design

Jobb

Jobber som Data Scientist (data analytiker) på den største bank i Norden. Jeg hjelper å forbedre finansielle produkter og tjenester som per idag tilbys av DNB, men også til å utvikle ny tjenester med hjelp av Big Data og avansert analytiske metoder (feks. Kunstig Intelligens og Machine Learning).

Utdanning

Jeg har alltid likt å løse kryssord, gåter og lignende, et godt minne fra barndommen var en bok med nøtter basert på forskjellige eventyr og detektivfortellinger. Mens jeg gikk på videregående oppdaget jeg at jeg hadde et talent for å drive med datamaskiner. Jeg brukte flyt-diagrammer for å forklare problemer og lærte klassekameratene mine hvordan man programmerer og tenker for å designe algoritmer. Jeg hadde funnet noe jeg synes var gøy og tenkte at det alltid kommer til å være bruk for folk som kan utvikle programvare, at jeg kom til å være en slags fremtidens rørlegger. Så jeg søkte på informatikk ved TEC (tilsvarende NTNU) i Costa Rica og kom inn.

Om meg

Jeg liker å gå turer, både i skogen og på fjellet. Noe av det beste jeg vet er å være ute i naturen og nyte omgivelsene og utsikten. Om vinteren liker jeg å stå på ski, både langrenn og alpint. Akkurat nå holder jeg på å lære meg off-piste. Drømmen min er å gå "Haute Rute", en 6-8 dagers skitur fra Chamonix til Zermatt i Sveits. Jeg er også glad i å lese (spesielt latinamerikansk literatur), skrive, ta bilder og å lage mat. Jeg liker spesielt godt å sette sammen retter hvor jeg blander japansk, latinamerikansk og vestlig matkultur. I det siste har jeg også blitt glad i å bake, spesielt surdeigsbrød.