Alfhild Hov

Apoteker - Apotek 1

Liker

Utendørs, Våt i håret, Backpacker, Bokorm, Synger, Katt, Casual, Espresso, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Dans, Barn

Jobb

Å jobbe på apotek er veldig variert. Det oppleves meningsfylt å hjelpe kundene med små og store problemer, og vi gir også råd til leger og sykepleiere. Arbeidet som farmasøyt og apoteker er en god blanding av å ekspedere kunder, lede personalet og gjøre administrative oppgaver. Legemidler er et spennende område hvor det hele tiden kommer nyheter så jeg må holde meg faglig oppdatert.

Utdanning

Utdannelsen ga meg en unik kombinasjon av kjemi, fysiologi, sykdomslære og selvfølgelig legemiddelkunnskap. Det var en god del laboratorie-arbeid hvor vi samarbeidet i små grupper. I løpet av studiet er det ca 6 mnd praksis på apotek. Sosialt sett er det en fordel at du lett får nye venner siden det er små og oversiktlige kull på farmasistudiet. Som ferdig farmasøyt kan du jobbe med mye annet enn apotek; i legemiddelindustri, sykehus, forskning, undervisning og i det offentlige. Så hvis du liker realfag og synes legemidler er viktig og spennende får du en utdannelse med utallige jobbmuligheter!

Om meg

Jeg liker å lese og er med i 2 boksirkler. Jeg går ofte på konserter og min beste trimform for tiden er yoga. Høydepunkter i løpet av et år er å treffe 7 jenter som jeg studerte farmasi sammen med, de er blitt venner for livet!