Amal Issa

Anleggsleder - Betonmast Innlandet AS

Liker

Friidrett, Digital, Musikk på øret, Brettspill, Håndverker, Katt, Laid-back, Pyntet, Kaffe Latte, Te, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Sjefete, Forskning, Astronomi, Geologi, Dans, Design, Mote, Smykker, Sko, Barn, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Det jeg til daglig gjør på jobben min er å følge fremdrift, dvs. lage en plan på når ting skal skje og i hvilken rekkefølge, når planen er laget så tar jeg et møte med alle på plassen og forteller dem om planen. Dette for at alle skal vite når de skal gjøre hva. Planen sier f.eks. når veggen må være satt opp og når elektriker og rørlegger må være ferdig og når maleren skal komme og male veggen. Etter dette så går jeg og sjekker at planen blir fulgt opp og at vi alltid er der planen sier vi skal være. Det dukker opp mange utfordringer i løpet av dagen som jeg sammen med dem på plassen må løse. Jeg har god kontakt med arkitekt, da ikke alt er like praktisk å utføre hver gang. I tillegg så inngår jeg kontrakter med dem som skal gjøre jobben, f.eks. rørlegger eller elektriker. Det er også en del ting som må dokumenteres som jeg jobber med. Jeg har ansvaret for at ting blir gjort riktig og i henhold til lovverket, i tillegg til at alle kommer seg trygt hjem fra jobb (HMS). Jeg har andre med meg på prosjektet som hjelper til med å holde oversikt ? Jeg har en veldig sosial hverdag og trives veldig godt med det. PS. jeg kunne ingenting av det jeg driver med idag. Firmaet mitt tok meg godt imot og lærte meg opp til å kunne alt det jeg gjør idag. INGEN forventer at du kan alt når du er ferdig på skolen, det er når du begynner i jobb at du faktisk LÆRER.

Utdanning

Jeg valgte byggingeniør fordi det hørtes veldig spennende ut og det var noe jeg ikke kunne fra før av. Jeg er veldig glad i å utfordre meg selv, så jeg ønsket ikke å ta utdanning eller fag fordi jeg trodde jeg kom til å klare dem. For meg er det motsatt, jeg valgte utdanningen fordi at jeg visste at det kom til å bli utfordrende og det trigger meg veldig. Hvis du tar noe du vet at du får til så har du valgt feil etter min mening. Man må utfordre seg selv for å utvikle seg. Sitter her idag etter 4 år i arbeid og er godt fornøyd med valget jeg tok. Jeg har alltid syntes at håndverker yrket er spennende. Du skaper noe og får fort resultater. Jeg har alltid beundret tømrere og snekre for den jobben de gjør og alltid vært misunnelig på den god følelsen dem må gå med for å få til alt det dem lager. Jeg tenkte aldri på de byggfagene som et problem eller at dem kom til å være vanskelig. Jeg bare gledet meg til å lære alt i de fagene. Og ALLE nye fag på skolen er vanskelige i starten. Men med pågangsmot og hardt arbeid så får man faktisk til AKKURAT det man vil. Jeg ble kjempe overrasket over hvor interessant byggfagene var på skolen. Når dem sier at høgskolen er litt mer sånn ansvar for egen læring så stemmer det ganske bra. Det var største forskjellen mellom høgskolen og vgs.

Om meg

Jeg er en veldig jentete person, ser mye på serier og er veldig sosial. jobber for tiden som frivillig på leksehjelp for barne og ungdomsskole elever. Også trener jeg litt innimellom. på sommeren liker jeg å klatre og holde meg aktiv. på vinteren går det mye i ski, både nedoverski og bortoverski.