Andliena Tahiri

Postdoc - Akershus universitetssykehus

Liker

Treningssenter, Bokorm, Brettspill, Synger, Te, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Biologi, Barn

Jobb

Jeg er en molekylærbiolog og forsker på brystkreft og hudkreft på Ahus. Det jeg gjør i løpet av en arbeidsdag varier mye, men jeg jobber mye på laben, hvor vi bruker ulike molekylærbiologiske metoder til å finne ut av spørsmål vi ennå ikke har svar på angående kreft, på cellenivå. Det betyr at vi finner ut av hva som skjer i cellene, hva slags endringer som foreligger i kreftceller som gjør at vi kan forstå sykdommen bedre og at vi kan muligens finne bedre terapiformer enn det er idag. Men bortsett fra å jobbe på lab, så bruker jeg også mye PC'n til analysering av data, bioinformatikk og til statistikk. Dessuten så går mye av tiden til lesing og skriving av artikler. Det er viktig å holde seg oppdatert hele tiden innenfor feltet, og det beste er at man kan reise til konferanser rundt om i verden for å presentere sitt arbeid og samtidig få ny informasjon om forskning som foregår i verden. På denne måten bygger man også nettverk overalt.

Utdanning

Jeg har en BSc i biomedisin fra England, en MSc i bioteknologi og PhD i molekylær biologi. Jobbmulighetene er mange, og så lenge man trives med å lære nye ting så er dette en flott utdanning.

Om meg

Jeg er først og fremst en tobarnsmor, og mye av fritiden min går med på å finne på ting sammen med dem og gjøre familieaktiviteter.