Andreas Lokna

Kontor- og seksjonsleder - COWI

Liker

Utendørs, Langtur, Kampsport, Vind i håret, Bokorm, Digital, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Spiller, Dress-code, Casual, Sporty, Gourmet, Espresso, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Forskning, Geologi, Zombie, Fargeblyanter, Arkitektur

Jobb

Kontorl- og seksjonsleder og rådgivende ingeniør. Som kontorleder er jeg anvarslig for den daglige driften av kontoret. Som seksjonsleder så leder jeg et tverrfaglig team med rådgivende ingeniører og biologer. Som rådgiver i COWI så hjelper jeg kunder med å få realisert ulike prosjekter. Dette kan være alt fra å bistå med et problem knyttet til vannforsyning til et enkelt bolighus til et stort vegprosjekt for Statens vegvesen. Vi er med på planlegging og gjennomføring av prosjektene og gjør da beregninger for å dimensjonere anleggene (både hydrologiske og hydrauliske beregninger), prosjekterer (tegner/modellerer) anleggene i tverrfaglige 3D-modeller, beskriver hva som er prosjektert og lager kontraktsgrunnlag før vi til slutt følger opp prosjekt i byggeprosessen.

Utdanning

Etter studiespesialisering på Vardafjell VGS i Haugesund, deretter var jeg to år i Forsvaret. Etter dette valgte jeg Bygg- og miljøteknikk ved NTNU i Trondheim. Her var det mange matte- og fysikkrelaterte fag, samt mange ingeniørfag som kombinerer forkunnskapene fra realfagene med konkrete faglige utfordringer. Overgangen fra VGS til Forsvaret til NTNU var knallhard - og når jeg ser tilbake så ser jeg at jeg skulle fokusert mye mer på generell forståelse også i realfagene samt på gode vaner og god studieteknikk. Jeg kom meg gjennom studiene på en grei måte, men det var til tider hardt. Etter hvert som tiden har gått siden jeg gjennomførte utdanningen, så har vær og klima blitt en mye viktigere del av nyhetsbildet og av folks hverdag. Det at jeg har spesialisert meg på byggrelaterte fag og vann gjør at utdanningen blir mer og mer dagsaktuell, og jeg får bruke mine kunnskaper og erfaringer til å være med og løse viktige utfordringer og hindre fremtidige problemer.

Om meg

I tillegg til jobb så har jeg vært engasjert i fagforeningsarbeid og frivillig arbeid. Sykling er favoritt tidsfordriv når været er godt nok. Ellers går det for det meste i å følge opp unger med ettermiddagsaktiviteter eller slappe av med en film, serie eller et spill.