Andreas Øvstebø

Akustiker - Sinus AS

Liker

Våt i håret, Quiz, Brettspill, Håndverker, Laid-back, Te, Fargerik, Spraglete, PC, Mac, Ettertenksom, Forskning, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jobben min består i å hjelpe kunder med spørsmål som angår lyd. For noen handler det om å dokumentere støynivået fra sin bedrift eller på sin tomt, og for andre består det i å bedre de akustiske egenskapene i kontorlokalene eller i musikklokalet. Vi gjør også målinger av både lyd og vibrasjoner, og får i denne sammenhengen reist en del.

Utdanning

Gikk elektrofag på videregående. Der hadde vi faget elektronikk som gjorde at jeg fattet interesse for fagfeltet. Det som er fascinerende er hvordan strømmer og spenninger, som er helt usynlige, kan få de mest spennende ting til å skje. I løpet av studiene fattet jeg interesse for signalbehandling, som handler om å uttrykke ulike former for kommunikasjon ved hjelp av tall og matematikk, slik at det kan gjøres lynraskt i en datamaskin eller en annen elektronisk krets. Signalbehandlingstankegangen er en sentral del av akustikkfordypningen, så da valgte jeg å studere dette. I jobben får jeg brukt mye av kunnskapen innen fysikk, matematikk, statistikk og signalteori som jeg tilegnet meg under studiene, og jeg angrer på ingen måte på mitt studievalg!

Om meg

Jeg liker friluftsliv, sykling, dataspill, kino, og å mekke på dingser og bil. Og så liker jeg å være med venner og å møte nye interessante mennesker.