Andreas Waal

Programvareutvikler - Verico AS

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Utendørs, Topptur, Ekstremsport, Fotballfanatiker, HTML, Sporty, PC

Jobb

Utvikling av programvare. Blant annet utvikling av applikasjon på mobile løsninger slik som iPhone, iPad og Android enheter. Typisk arbeidsdag startes med en kopp kaffe mens man hører på radio og planlegger dagen. Fra et prosjekthåndteringssystem velger man seg ut mindre oppgaver som man skal bruke dagen på å løse. Dette vil da være oppgaver knyttet til funksjonalitet i et pc-program eller en app. Eks. på en slik oppgave kan være "Legg til knapp for å åpne kamera". Når man har løst en oppgave skal dette testes slik at man er sikker på at det fungerer, før man går videre til neste deloppgave. Alt arbeidet gjøres på PC og man er selv fri til å planlegge dagen sin. Beste med jobben er muligheten til å ha en meget variert arbeids-hverdag.

Utdanning

Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg hadde en interesse for data samt ønsket en teknologisk utdanning med gode jobbmuligheter. Med en bakgrunn fra "Medie og kommunikasjon" hadde jeg ikke alle de realfag som måtte til. Jeg gikk derfor det som heter "Tresemesterordning". Dette gikk ut på at man startet en måned tidligere på studiet, hvor man tok et intensivkurs i matte. Dette var en litt hardere vei inn mot studiet, men gjorde det mulig for meg som manglet noen matte fag å allikevel starte på et ingeniørstudie. Det er en utdannelse med mye realfag, særlig de første årene. Det som overrasket meg mest var at alt som regel faller på plass. Uansett hvor vanskelig et fag virker så kommer man alltid i mål hvis man ikke gir opp. Den største overgangen fra videregående var at man ikke lenger hadde folk rundt som stilte krav til oppmøte og studiehverdag. Man kunne selv prioritere og bestemme selv hvordan man ønsket at sin egen hverdag skulle være, på godt og vondt.

Om meg

Meget glad i friluftsliv og ekstremsport. Bruker veldig mye tid på vinteren til å stå på snowboard. Om sommeren driver jeg med kite-surfing. Har tidligere deltatt flere sesonger i norgescup for downhill-longboard.