Anfrid Dahlen Andersen

Prosjektingeniør - Aas-Jakobsen

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Backpacker, Digital, HTML, Håndverker, Hund, Sporty, PC

Jobb

Jobben min er å konstruere broer. Jeg designer, tegner, beskriver og beregner. Jeg jobber en god del selvstendig, men det er også behov for problemløsning sammen med kolleger og koordinering mot byggeplass og andre fagområder. Om sommeren hender det også at jeg er ute for å inspisere broer. Det som er så fint med jobben min er at man ser så klart resultater av det man gjør, det du har jobbet med vil jo fysisk bli bygget!

Utdanning

Da jeg skulle velge linje på videregående ante jeg ikke hvilke muligheter det å ta realfag ville gi meg. Og jeg ante i alle fall ikke hva en sivilingeniør gjorde. Å ta realfag kan være litt tungt og krevende til tider, men det som er så fint med dem er at du slipper å lese/ pugge. Du kan bare regne, og da går tiden mye fortere. Og når du kan det, så kan du det. Det lønner seg å jobbe hardt på skolen og ta den utfordringen det er å lære seg vanskelige fag. Det er som elev og student du har mulighet for dette, og den muligheten bør du gripe. Hjernen er som en muskel, og jo mer du trener den, jo større og sterkere vil den bli. Sivilingeniør er en veldig trygg og solid utdannelse å ta. Det vil alltid være behov for sivilingeniører, og det gir deg mulighet til å arbeide med veldig mange forskjellige ting.

Om meg

Jeg er en blid og sporty jente midt i 30-årene. Jeg liker langrenn, toppturer og klatring. Jeg er veldig glad i realfag og har et sterkt ønske om å formidle hvor fint det er å studere/jobbe med realfag. Jeg ønsker spesielt å gi jenter den ekstra selvtilliten de trenger for å velge realfag, vi trenger flere jenter for å unngå at det meste av forskning og produktutvikling først og fremst retter seg mot menn.