Anne Cathrine Strande Straube

Lektor med mastergrad i realfag - Oslo Kommune

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Friidrett, Backpacker, Sydentur, Bokorm, Digital, Quiz, Musikk på øret, Brettspill, Spiller, Katt, Hund, Casual, Laid-back, Pyntet, Kaffe Latte, Traktekaffe, Te, Fargerik, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Sjefete, Forskning, Biologi, Astronomi, Geologi

Jobb

Nå jobber jeg på Kuben videregående skole, Teknologilinjen og underviser i realfag og Teknologi og forskningslære. Jobbet tidligere 3 år på Teknologiskolen Hundsund, som er en ungdomsskole som satser på realfag og teknologi. Lærerhverdagen er utrolig spennende og variert. Det er også spennende å ha nær kontakt med næringslivet og få elevene til å skjønne hvor de kan nytte seg av kunnskapen de lærer.

Utdanning

Jeg studerte Lektorutdanning i realfag (LUR) som er et 5 årig masterstudie på NTNU, Gløshaugen. I disse 5 årene har du også integrert 1 år med pedagogikk og ledelse (PPU). Jeg trivdes svært godt fordi jeg liker realfag og studiemiljøet er helt GENiALT ;D Ved å studere Lektorutdanning med mastergrad i realfag får du en unik mulighet til å gå i dybden i fag, samtidig som du får jobbe med mennesker. Det å studere LUR gir deg mange muligheter etter endt studie, både i og utenfor skolen - da du både har en ettertraktet master innen realfag, samt pedagogikk og lederkompetanse. Det er LURt å velge LUR! :-) Det er mye å gjøre, men du har alltid noen å samarbeide med når du vil. På NTNU og Gløshaugen er det mye obligatoriske lab`er, øvinger, kollokvier osv., så det er jo lange dager, men også mye moro og mye hygge :-)

Om meg

Jeg er veldig engasjert og på hugget når det gjelder realfag, og kunne ønske at enda flere forstod og gledet seg over realfag! Men den trenden er jo i ferd med å snu! Ellers vil jeg si at jeg er en positiv og utadvendt jente som har vært aktiv innen alt fra NTNUI, Programrådet for LUR, tidligere leder i Linjeforeningen vår Spanskrøret, Teknamedlem, osv. Jeg vil også si at jeg er inkluderende, nysgjerrig og har lett for å le!