Anne Hege Alm-Kristiansen

Seniorforsker - SpermVital AS

Liker

Utendørs, Topptur, Våt i håret, Best med ball, Bokorm, Håndverker, Casual, Kaffe Latte, Teamarbeider, Forskning, Biologi, Dans, Barn, Interiør

Jobb

Jeg jobber med forskning og de siste årene har jeg jobbet innen reproduksjon og bioteknologi. Firmaet jeg jobber for har en ny teknologi for nedfrysing av oksespermier, og min jobb er blant annet utvikling av nye modellsystemer som etterlikner forholdene i kua slik at vi bedre kan forstå prosessen rundt befruktning og bruke kunnskapen til å forbedre produktet vårt. I tillegg er jeg ansatt i en deltidsstilling på Høyskolen i Hedmark og er involvert i veiledning av masterstudenter. Jeg liker at arbeidsdagene er varierte og utfordrende slik at jeg får brukt utdannelsen min og utvikle meg videre.

Utdanning

Jeg har nok alltid hatt en viss sans for matematikk, og synes det er fascinerende å forstå hvordan naturen virker på molekylært nivå. På videregående valgte jeg derfor fordypning i matte, kjemi og biologi, uten egentlig noen plan for hvordan jeg skulle bruke det videre annet enn at det nok ville være nyttig. Etterhvert fikk jeg lyst til å bli forsker, eller eventuelt lærer, og valgte derfor kjemi på MatNat ved Universitetet i Oslo. Jeg trivdes fra første dag, både med måten det ble undervist på, kravet til selvstudier og ikke minst med studiemiljøet. Så det ble noen år på UiO med først hovedfag og deretter doktorgrad innen biokjemi/molekylærbiologi.

Om meg

Utenom jobb er det familien som står i fokus. Jeg har en gutt i barnehagen og ei jente på skolen. Liker vi å dra på tur, enten bare en liten tur i skogen, eller lengre turer til fjells eller til sjøen. Ellers blir jeg glad av en zumbatime eller kveld med venner.