Anne Lyon

Seniorkonsulent - Verico AS

Liker

Utendørs, Langtur, Vind i håret, Backpacker, Bokorm, Quiz, Synger, Katt, Casual, Sporty, Laid-back, Pratsom, Biologi, Geologi, Barn

Jobb

I min nåværende jobb utvikler jeg web-applikasjoner som brukes av produsenter og leverandører av strøm. Disse applikasjonene hjelper ingeniører og planleggere i arbeidet med å bygge og vedlikeholde transformator-stasjoner og ledninger. I tillegg til å programmere selv, er jeg også prosjektleder for mine prosjekter og samarbeider mye med våre oppdragsgivere samtidig som jeg koordinerer prosjektarbeidet internt. Det beste med jobben er å oppleve fornøyde kunder og stadig nye utfordringer, det kjedeligste er å sitte så mye stille på et kontor!

Utdanning

Jeg valgte å studere i utlandet, og det har jeg aldri angret på. Jeg studerte i Glasgow, Skottland, og stortrivdes i et annet land og en annen kultur. Jeg ble kjent med studenter fra hele verden og på kjøpet ble jeg flytende i engelsk. Studiene var en ny verden for meg da jeg knapt hadde sett en datamaskin før (dette var på midten av 80-tallet!). Programmeringsfagene var det kjekkeste, det vanskeligste var nok elektronikk. Etter at jeg hadde begynt å jobbe, tok jeg tilleggstudier i geofag og jobbet 20 år i oljeindustrien hvor kombinasjonen geofag og data gav meg mange kjekke arbeidsoppgaver.

Om meg

Jeg har nå jobbet innen IT i 25 år og trives fremdeles godt. Men det er alltid godt å komme hjem og drive på med andre ting. Jeg har sunget i kor i mange år, trener yoga og er glad i dyr og natur. Står på ski om vinteren og liker fjellturer om sommeren. Jeg elsker også å fordype meg i en god bok eller en film. Jeg har tre tenåringssønner, som jeg, med matte og fysikk-bakgrunn, heldigvis kan hjelpe med skoleleksene.