Arild Stokkenes

Leading Engineer Pipeline and Transport Technology - Equinor

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Kampsport, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Digital, HTML, Musikk på øret, Hund, Sporty, Traktekaffe, Espresso, PC, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Geologi, Barn

Jobb

Arbeidet mitt går ut på å sikre effektiv og sikker transport av hydrokarboner(olje, gass) gjennom rørledning fra reservoar/brønn frem til sluttbruker. Ved endring av trykk og temperatur under transport så vil dette føre til endringer av fysiske parametre på det strømmende mediumet(fluidet) som viskositet, tetthet med mer. I tillegg kan enkelte komponenter i fluidet felle ut som faststoff og avsettes mot rørveggen. Dette kan føre til at røret kan delvis eller helt plugges igjen. Dette fører til store økonomiske tap og potensielt farlige operasjoner for å fjerne slike plugger. Mitt arbeid er å sørge for at ikke slike ting skjer.

Utdanning

Forståelse av realfag er fundamentalt for å forklare alt fra enkle fenomener som hvorfor skyene ikke faller ned til mer komplekse fenomener. "The devil is in the details". Det er viktig å være nysgjerrig og ivrig etter å forstå lærestoffet grundig. Det er først når en kan forklare ting til andre på en enkel måte at en selv har forstått det skikkelig. Første året på universitetet var tungt da det fremdeles var grunnleggende fag, og litt vanskelig å forstå hvordan en skulle bruke dette i praksis. Etterhvert ble det bedre, så det å være tålmodig er en god ting. Jeg tenkte selv på å bli lærer på et tidspunkt, men er glad jeg fortsatte på petroleums studiet. Det har gitt meg mange muligheter, og opplevelser. De siste årene har jeg reist til både Brasil, USA, Russland og i Europa. Petroleumsbransjen er internasjonal, og samtidig er vi i Norge ledende på teknologi. Det er kun en selv som setter begrensinger på hva en kan få til. Alt er mulig!!!

Om meg

Jeg er gift og har 3 unger på barne og ungdomsskolen. Det går mye tid til barnas aktiviteter, men jeg prøver å få litt tid til meg selv også. Jeg er alt-etende når det gjelder sport, og har derfor drevet med mange aktiviteter som sykling, jiu-jiutsu, fotball, orientering, dykking, korps(trommer) og rugby. Når det blir tid til TV så liker jeg humor som Big Bang Theory samt alle type Marvel filmer som Iron Man, Avengers, Thor, Captein America etc.