Arlene Hall

Studieleder Alternative Opptaksveier og Fellesemner Bachelor Ingeniør - UiT Norges Arktiske Universitet i Narvik

Liker

Utendørs, Topptur, Best med ball, Fotballfanatiker, Digital, Katt, Kaffe Latte

Jobb

Jeg har ansvar for og koordinering av den grunnleggende realfagsdelen av ingeniørutdanningen her på Campus i Narvik og de eksterne studiestedene våre i Bodø, Mo, Alta og delvis Tromsø. Det inkluderer forkurs, realfagskurset, Y-vei og tresemesterordningen. Jeg har også undervisning i matematikk for Tresemester og Y-vei studenter.

Utdanning

På skole, hadde jeg en veldig flink lærer i fransk som inspirerte meg å like faget så pass mye at jeg trodde jeg skulle bli som henne. Men mora mi var lærer og jeg trodde at lærer yrke var det siste jeg skulle velge! Men jeg var også nysgjerrig på den fysiske verden og valgte å studere en bachelor i fysikk og en Master i Instrumentation/ Analytical Science rett etter. Jeg ble forelsket i Liverpool den første gangen jeg gikk av toget og spurte hvor jeg skulle for min første jobbintervju. Jeg var på opplæring som ´Patent Agent´ - men advokatverden var ikke helt meg. Jeg har også vært tiltrukket til medisin, så begynte jeg på forskning innenfor neurofysiologi. Jeg fikk ikke nok resultater for å gjennomføre doktorgraden, men jeg lærte mer om meg selv og hvor viktig det er å få til samarbeid. På grunn av den opplæringen jeg hadde i patentfirma, startet jeg eget firma innenfor intellectual property. Jeg var også med å starte opp en bedrift rundt en oppfinnelse vi hadde utviklet. Når man er så få må man lære seg alt fra teknisk utvikling til design av brosjyrer og salg. Jeg finansierte meg selv under den utviklingsperioden ved å bruke min tidligere utdanning - jeg var privatlærer om kvelden - alt fra realfag til språk og musikk. Det kom ikke noe formell utdanning ut av dette men MYE erfaring!

Om meg

Jeg synes det er viktig at man har mulighet til å gjøre det man har lyst tilt å gjøre i livet. Å hjelpe andre til å oppnå livsmålene sine via utdanning er veldig givende for meg. Jeg har vært så heldig å få Studentenes Pedagogikkærespris på Høgskolen i Narvik (nå UiT Norges Arktiske Universitet) både i 2006 og 2015 og flere nominasjoner. Det er så fint å få den erkjennelsen fra studentene du jobber hardt for å få gjennom studiet. Jeg stiller også som frivillig tennis trener for ungdommer og voksne nybegynnere. Dugnader knyttet til aktiviteter til ungen også sluker opp fritiden - vaffelstekingskvoten som jeg skulle ha hatt hadde jeg vokst opp her har jeg tatt igjen! Det er fint å ha utfordringer, uansett alder. Å lære å gå og å stå på ski i voksen alder (pga oppvekst i england) er de læringsmålene jeg har utsatt meg selv for. Jeg har ikke gitt meg etter to korsbåndskader og noen sting i panne. Så langt nord, må man finne på noe i mørketiden. Det gir bedre balanse i en ellers travel arbeidsuke! 🙂