Arnt Emmanuel Berge

Senior systemutvikler - Annet

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Digital, Musikk på øret, Synger, Spiller, Sporty, Laid-back, Te, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Barn

Jobb

Jeg jobber med web og applikasjonsutvikling. Som utvikler jobber jeg med å lage verktøy for firmaer og offentlige virksomheter. Programvare skaper verdier ved å effektivisere arbeidet for folk. Noen oppgaver ville vært umulig å løse uten støtte i programvare. Verktøyene gjør det mulig å gjøre ting man ikke tidligere har kunnet gjøre. Jeg har f.eks. jobbet med AutoPass. Før autopass måtte man stoppe bilen, legge på penger og så kjøre videre. Dette koster både tid og drivstoff. For å lage disse løsningen må jeg samarbeide med fag personer fra forskjellige fagdisipliner. I 2014 klarer ikke lengre 1 person å kunne alt. En typisk arbeidsdag består derfor av en del møter, programmering på pc, modellering, estimering, uformelle diskusjoner om løsninger, dokumentasjon, te også litt tullprat. I møtene jobber man med å finne gode løsninger på arbeidsprosesser. Software påvirker hele organisasjonen. Arbeidsprosesser og software må derfor tilpasses. Jeg må være flink til å snakke med mennesker med forskjellig bakgrunn. Både tekniske og ikke tekniske. Språket må tilpasses. Jeg har hatt bruk for alt jeg har lært. Jeg har ikke bruk for alt hele tiden. Det varierer fra prosjekt til prosjekt. I matematikk og fysikk lærer man problemløsning. Man lærer gode fremgangsmetoder for å løse komplekse problemer. Dette bruker jeg hver dag. Det gjør meg til en bedre programmerer. Jeg har også hatt direkte behov for matematikk når jeg lagde et program for landmåling og maskin styring. Da trengte jeg det meste av matematikken jeg har lært. Masseberegning, geometrisk kontroll, kart transformasjoner, sirkel element, klotoide, osv. Det beste med jobben min er at jeg får skape noe. Jobben som utvikler er utrolig kreativ. Jeg skaper noe nesten hver dag. Noe som ikke fantes fra før. Løsninger som gjør hverdagen enklere for noen.

Utdanning

Jeg har lese og skrivevansker. Jeg strevde mest med norsk. Det fine med realfag for meg er at det ikke er hvor fort man leser som bestemmer hvor fort man lærer. I realfag er det forståelsen som teller. Pensum er egentlig ikke så stort. Det handler bare om å forstå prinsippene. Det samme gjelder i stor grad for programmering. Man må lære seg metodikken. Den gøyeste delen av studiet var prosjekt oppgavene. Når man fikk lov til å sitte seg ned og fordype seg i noe. Prøve å lære det ordentlig og lage en løsning for noe. Vi lagde et multiplayer spill. For meg sto det mellom Fysikk og datateknikk.

Om meg

Utenom jobb driver jeg med seiling, ski, løping og går tur i skog og fjell. Jeg liker også godet å spille data, men det blir det ikke så mye tid til etter at jeg fikk 2 veldig aktive gutter. Ynglingsspill er GTA.