Barbara Zimmermann

Førsteamanuensis - Høgskolen i Hedmark

Liker

Utendørs, Langtur, Våt i håret, Vind i håret, Spiller, Katt, Te, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Biologi, Dans, Barn

Jobb

Jeg er økolog. Det betyr at jeg forsker på samspillet mellom dyr, planter og miljøet. Jeg er spesielt opptatt av hvordan menneskene påvirker dyr og planter. De siste årene har jeg jobbet mye med ulv, elg og hjort. Ulven er spesielt spennende, men det er også en veldig kontroversiell art som har kommet tilbake til norsk natur. Jeg prøver å formidle det vi i det Skandinaviske Ulveforskningsprosjektet Skandulv finner ut om ulvene våre til alle interesserte, om de nå er for eller imot at ulven skal få etablere seg igjen. Dessuten underviser jeg på Høgskolen, både bachelor- og masterstudenter. Det liker jeg spesielt godt - jeg lærer like mye av studentene når vi diskuterer økologi, som de lærer av meg i løpet av en forelesningstime.

Utdanning

Jeg har gått på barneskole, ungdomsskole og vigeregående skole i Sveits. Det var nok litt annerledes der: strengere, lengre skoledager, også måtte jeg lære meg latin og gammelgresk! Da jeg begynte å studere biologi ved Universitetet i Zürich, fant jeg fort ut at det hjalp meg å forstå de mange fremmedordene i realfag - ikke minst de latinske artsnavnene! Men jeg hadde også mye biologi, matte, kjemi og fysikk i grunnskolen og vgs. Interessen for dyr og planter kom nok tidligere i barndommen: Jeg trodde som liten jente at hvis jeg giftet meg med sønnen til dyrehagen-direktøren, kunne jeg få arvet en dyrehage!

Om meg

Utenom min jobb har jeg en flott familie med fire aktive barn! Vi bor på et småbruk der vi driver med kjøkkenhage og noen høner. Jeg liker å ta meg en daglig joggetur, og i helgene blir det skiturer, eller vi tar en tur til skibakken på telemarkski eller snowboard. Også liker jeg å spille musikk. Jeg spiller obo og har nylig begynt på fagott!