Bård Eilertsen

Analog design ingeniør - Kongsberg maritime

Liker

Utendørs, Våt i håret, Musikk på øret, Håndverker, Casual, Traktekaffe, PC, Ettertenksom, Superhelt

Jobb

Jeg er i en overgang mellom to jobber.For tiden jobber jeg som analog utviklingsingeniør, hvor jeg er med og utvikler neste generasjon touch kontrollere. Disse brukes blant annet av Samsung i deres nettbrett. Jobben går ut på å designe analoge kretser, som skal inn i en touch-kontroller. I jobben i Drammen skal jeg utvikle strømforsyninger for telekommunikasjon og datasenter. Det beste med jobben er å kunne bakgrunnen til noe nesten alle bruker, og i senere tid blitt helt avhengige av. Store deler av kunnskapen fra NTNU er ikke i bruk til daglig, men den gir likevel en helhet og bredde til å forstå mer enn bare det man holder på med til daglig. Dette gjør det mulig å endre yrkesrettning dersom man skulle ønske det.

Utdanning

Ved videregående og på NTNU valgte jeg å ha fokus på realfagene, som viser hvordan teori kan brukes i praksis. Jeg hadde en stor interesse for realfag på videregående skole og følte i stor grad at det var de fagene som jeg mestret. Derfor var det naturlig for meg å studere realfag. Selve valget av studie var tilfeldig da jeg søkte på hva jeg fant spennende der og da. I ettertid er jeg veldig fornøyd med valget mitt. På NTNU ble jeg overasket over min egen arbeidskapasitet og evne til å lære. Universitetsstudiene krever god studieteknikk og for meg tok det litt tid før jeg fant min måte å jobbe på.

Om meg

På fritiden prøver jeg å koble av fra det tekniske fag med fysisk aktivitet(løping og teltturer), film, matlaging og noe spill.