Bent Halvard Vale

Solution Architect -

Jobb

Jobbet først hos Telenor i Oslo som ingeniør på lab med transmisjonssystemer, spesielt fiberoptikk. Ble så interessert i mer teknologi og reiste til Rapid City South Dakota i USA for å videreutdanne meg til Sivilingeniør/Master. Jobbet så plikttida mi i Telenor hvor jeg begynte med telfonisystemer. Begynte så i Ericsson AS i Arendal i 1994 hvor jeg ble lærer på telefonisystemer. Reise så til Ericsson i Sverige i 2 år for å lære å planlegge nye GSM eller NMT Mobilnett. Kom så tilbake til Arendal hvor jeg har jobbet med prosjekter innen alle Mobilekommunikasjonsystemer og support. Var blant annet i HongKong i 2005 for å være med å bygge første 3G HSPA systemet og deretter til Boston USA i 2006. Hadde ansvaret med å konfigurere, teste og bygge Ericsson sitt første 4G LTE system i Norge i Trondheim i 2010.

Utdanning

Jeg var interessert i Telekommunikasjon og spesielt fiberoptisk transmisjon. Senere ble jeg mer opptatt av radiokommunikasjon og har vært med på å utvikle, bygge, teste, vedlikeholde og drifte både NMT, GSM, UMTS og LTE type mobilkommunikasjonssystemer.

Om meg

Jeg seiler, både med barna mine med Optimstjolle og familebåt på 35 fot -  og Grimstadjolle i tillegg. Driver med jakt om høsten og ski om vinteren. Leder av Tekna AA.