Birte Jelsa

Software Engineer - Capgemini

Liker

Utendørs, Langtur, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Digital, Musikk på øret, Brettspill, Synger, Spiller, Laid-back, Hipster, Te, Fargerik, Ettertenksom, Forskning, Astronomi, Geologi, Dans, Design, Fargeblyanter, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg utvikler dataprogrammer og hjelper andre bedrifter med å lage gode digitale løsninger som støtter dem i jobbhverdagen. På jobb er jeg del av et prosjektteam som består av personer med forskjellig kompetanse. Vi deler det vi skal gjøre opp i mindre oppgaver, og lager en liste som vi kan plukka fra. Jeg jobber ofte selvstendig med oppgaver, men diskuterer også med andre når det er behov for innspill. Det mest spennende med jobben er at jeg stadig får mulighet til å lære nye ting, og ta i bruk ny teknologi.

Utdanning

Jeg valgte denne utdanningen fordi jeg liker matematikk, logikk og å sette ting i system. Jeg synes det er veldig spennende å effektivisere og fornye måter bedrifter jobber på. Utdanningen min hadde mye prosjektoppgaver og fokus på å anvende det du lærer. Jeg ble litt overrasket over at lærerne ikke var så oppdatert på hva som er aktuelt i IT-bransjen i dag. Men vi hadde en veldig spennende bacheloroppgave der vi fikk jobbe tett sammen med en bedrift og lage en løsning som brukes i dag.

Om meg

Jeg engasjerer meg i mange ting både på og utenom jobb. Jeg er hobbyarkitekt og byplanlegger, full av ideer og leter alltid etter ny inspirasjon. Det gjør at jeg tar sjanser, søker variasjon og utfordringer. Jeg er veldig glad i naturen. Gå på turer, kjenne en storm ruske i kroppen og lære å kjenne mange planter og dyr. Jeg drømmer om å bo i en trehytte.