Bjørn Kirkaas Pedersen

Administrende direktør - Diatec Monoclonakls AS

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Sydentur, Bokorm, Digital, Quiz, HTML, Musikk på øret, Spiller, Håndverker, Casual, Sporty, Gourmet, Spraglete, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Forskning, Biologi, Superhelt, Design, Barn, Arkitektur

Jobb

Jeg leder en bedrift som produserer biologiske produkter for bruk innen diagnostikk på mennesker og dyr, samt behandling av pasienter. Dette er en bedrift som har 30 års jubileum i år og som eksporterer 55% av sin omsetning. Jeg deltar i den daglige driften, legger planer for hva vi skal gjøre framover og er ansvarlig for salg.

Utdanning

Jeg sørget for å få meg innsikt i så mange av realfagene som mulig for å ha en bredest mulig platform for å kunne kommunisere med forskere innen de fleste fagfelt. Etter at jeg forlot UiO har jeg fortsatt min utdannelse ved å være i tett kontakt med det norske forskningsmiljøet i over 30 år.

Om meg

Jeg er en nysgjerrig person som ønsker å lære noe nytt hver dag og som brenner for å vise barn og ungdom hvilken utrolig spennende verden som ligger i realfagene. De er inngangsnøkkelen til en rekke mulige yrker. Jeg har blant annet bygget Scilab som i samarbeid med Forskningsrådet har reist rundt i Norge og skapt interesse for realfagene hos barn og ungdom.