Bjørn Remseth

Senior Software Engineer - Telenor

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Bokorm, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Spiller, Katt, Laid-back, Kaffe Latte, Traktekaffe, Espresso, Te, PC, Mac, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Best uten boss, Forskning, Astronomi, Barn

Jobb

Jeg lager ting og finner ut av ting. Akkurat nå lager jeg en full teleoperatør for å kunne eksperimentere med å lage tjenester som blander telenett/internett teknologier på måter som blir fine for kundene våre. Tidligere har jeg laget filmkompresjon, søkemaskin, fillmstreamingtjeneste og mye annet.

Utdanning

Det er en deilig blanding av matte, modeller, kunnskap om hvordan mennesker oppfører seg. Under studiet strevde jeg endel med matte, men det er likevel noe av det jeg har hatt mest glede av både under og etter studiene. Programmering har jeg alltid synes har vært veldig enkelt. Det som kanskje overrasket meg mest er hvor nyttig statistikk har vist seg å være. En annen ting som overrasket meg var hvor fritt studiet ved universitetet i Oslo var da jeg tok det. Vi kunne ta så få eller mange kurs vi bare orket, og det var veldig befriende å ikke måtte følge en timeplan som var satt opp av noen andre. Nå er det mye mindre slik ved universitetene, men friheten jeg fikk oppleve der var veldig inspirerende.

Om meg

Spiller piano, slagverk og litt gitar til husbruk. Spilte mye i korps/symfoniorkester før, men ikke nå (har barn). Flyr, bygger men krasjer nesten aldri modellfly. Har nettopp begynt å seile etter flere tiårs opphold. Er radioamatør (la3lma). Ser nesten ikke på TV, men har sett Breaking Bad på iPad, på nattestid, mens mine fire barn sov :-) Er glad i å dra på turer i skog og mark. Holdt i fjor ti-ukers "lær kidsa kode" kurs for barneskolen der barna mine går på. Er i det hele tatt veldig opptatt med barn :-) Har likevel tatt MOOC-kurs i matte, fysikk, kjemi, astronomi og virologi, stort sett veeeldig tidlig om morgenen og om natten når familien sover. Jeg er glad i å lære ting ;)