Bjørn-Terje Smestad

Lektor - Sonans Privatgymnas

Jobb

Jeg søkte på to jobber og fikk dem begge to. Den ene var i London og det hender jeg lurer litt på hvordan det hadde vært. Jeg valgte det som kanskje egentlig var mest eksotisk, Tromsø og Sonans privatgymnas. På Sonans har jeg voksne elever som er opptatt av å lære og gjøre det godt. Det er både utfordrende og artig. De fleste er på min alder og noen er også endel eldre. Det gjør at jeg har elever med mange egne erfaringer som vi kan bruke i undervisningen. Det gjør undervisningen enda mer interessant og artig.

Utdanning

Jeg er glad i bli hørt og å fortelle/forklare. Hadde kanskje lyst til å bli lærer, men først og fremst kunne et fag godt. På vgs hadde jeg en god matte-lærer. Hun var dyktig, sosial og viste oss sammehenger vi kanskje ikke hadde sett før, det ga mer smak.

Om meg

Tromsø er en fantastisk by. Pulserende byliv og et kvarter til fantastisk natur. Jeg er fortsatt overasket når jeg står opp og ser ut av stuevinduet (Hobøl er ikke spesielt imponerende i forhold). Jeg er ikke egentlig noe friluftsmenneske, men det er nesten umulig å ikke bli det her oppe. Det blir med andre ord en del ski/snowboard kjøring, toppturer, klatring, fiske osv. I tillegg blir det tid til reiser minst et par ganger i halvåret.