Bjørnar Belsvik

Trainee Engineer, Mechanical Design - TIM - Trainee Ingeniør Molderegionen

Liker

Utendørs, Topptur, Ekstremsport, Lagidrett, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Sydentur, Musikk på øret, Casual, Sporty, Laid-back, PC, Teamarbeider, Pratsom, Ettertenksom, Design

Jobb

Å være TIM Trainee er et toårsløp hvor man skal jobbe for opp til tre bedrifter. I mitt tilfelle har jeg jobbet hos Glamox i et år, før jeg nå i august startet hos Brunvoll. Som produktutvikler hos Glamox hadde jeg i oppgave å utvikle nye konsepter for hvordan vi best kan oppfylle kundenes ønsker for lyssetting. I praksis betyr dette å komme med ideer til lysarmatur som er så praktiske, pene, billige og nyskapende som mulig. På dagsbasis betydde dette mye brainstorming, tegning av ideer på tavle, papir eller i 3D, samt en god del testing av konsepter (prototyping). Hos Brunvoll jobber jeg i prosjektavdeling, hvor vi driver problemløsning opp mot enkeltprosjekt våre kunder har. Dette betyr tilpasning av løsninger, tegning av nye løsninger, utforming av dokumentasjon osv.

Utdanning

Ved oppstart på allmennlinja på videregående hadde jeg sett meg ut tre yrker som kunne passe meg; Ingeniør, journalist eller psykolog. Da jeg slet en del i matematikken det første året, valgte jeg å gå språklig og samfunnsfaglige fag de to neste årene. Resultatet av dette var en ny glede over fag hvor man kan sette to strek under svaret, da savnet etter utfordringen av matematikk viste seg ganske fort. Det som for meg er så fantastisk med å være maskiningeniør er bredden av felt man kan jobbe innen, og variasjonen av utfordringer fra dag til dag. Når man starter et prosjekt har man alltid en visjon om hva man skal oppnå. Hvilken fremgangsmåte man bruker for å oppnå denne visjonen er som oftest veldig åpent, noe som gir rom for mye kreativitet og morsomme tilnærminger.

Om meg

På fritiden trives jeg bedre jo mer som skjer! På menyen står klatring, fridykking, kiting, squash, tennis osv. Utover det, prøver jeg å få reist så mye jeg kan. Som oftest på backpacker-budsjett, utenfor normale turistruter og så lenge som mulig. I fjor sommer hadde jeg en måned på sjøen hvor jeg seilte fra Dunkerque, Frankrike til Lisboa, Portugal. I sommer gikk turen til Athen, Hellas hvor vi seilte opp til øya Pilos på vestkysten.