Bjørnar Lingjerde

Prosjektleder - Canrig Robotic Technologies AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Håndverker, Katt, Casual, Te

Jobb

Jeg arbeider i dag i en bedrift som utvikler og produserer store roboter for bruk på oljeplatformer. Vi både tegner/designer og bygger robotene som er opptil 60 meter lange og kan løfte borerør opp til 7 tonn. Tidligere arbeidet jeg i en bedrift som er kjent for å bruke levende blåskjell som sensorer for å oppdage oljeutslipp da de er veldig sensitive for miljøendringer. Jeg pleier å fortelle litt om begge arbeidsplassene. Arbeidsoppgavene mine dreier seg rundt arbeidet med å utvikle og forbedre produktene våre. I den forrige jobben arbeidet jeg med programmering og automasjon men jeg brukte og en del tid i verkstedet vårt for å lage og teste ut nye løsninger. Jeg arbeider nå med å kombinere fagområdene mekanikk, elektro og programmering for å produsere nye roboter for markedet.

Utdanning

Jeg valgte min utdanning fordi eg trives veldig godt mellom fagfeltene mekanikk og elektro. Jeg har alltid vært interessert i hvordan tekniske løsninger er laget og hvordan de fungerer. For mange år siden demonterte jeg et lekefly som jeg fikk i julegave for å se hvordan det var konstruert, dette skjedde samme kveld som jeg fikk det... Jeg var ikke så interessert i matematikken, men heller fysikk og kjemi for det er nærmere den observerbare verden, men da jeg begynte på forkurs for ingeniørhøgskolen (matematikk for videregående skoler) opplevdes matematikken plutselig mye mer relevant for både fysikken og kjemien, så da blomstret interessen for dette faget også. Jeg hadde tidlig en tanke om å ta to til tre år med yrkesfag for å komme nærmere det fagfeltet som interesserte meg mest for så å bygge på med de fagene jeg behøvde for å kunne ta ingeniørstudiene. Jeg tok elektro og automasjon på Godalen og det tredje året på Gand VGS før jeg gikk på forkurs for ingeniørhøgskole på Teknikken i Stavanger. Jeg var ett år i militæret på fregatt i sjøforsvaret og fikk se store deler av inn og utland før jeg begynte på studiene på universitetet i Stavanger.

Om meg

Jeg er gift med Hege og vi har en liten gutt tre år og en på ett år. Jeg har alltid likt meg i naturen og jeg har mange interesser som tar meg utendørs. Jeg driver med god gammeldags fjellklatring, jakter rype og løper mye i fjellet. Om vinteren går jeg toppturer med randoné eller telemarkski og jeg er og glad i å kjøre min Ducati Monster motorsykkel. Jeg interesserer meg ellers for programmering og gammelt solid håndtverk, helst trearbeid.