Bo Willem Woelfert

Student

Liker

Digital, Quiz, Spiller, Håndverker, Casual, Fastfood, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning, Astronomi

Jobb

Jeg jobber sammen med teamet i Revolve NTNU hvor vi bygger nordens desidert kuleste racerbil hvert år. I år jobber jeg med styringssystemet, som betyr at jeg er ansvarlig for å utvikle et konsept på hvordan bilen skal styres og så designe og produsere det. Samtidig bruker jeg mye tid på generelle oppgaver i teamet slik at vi sammen skal bygge en vill bil og kunne konkurrere mot de andre universtetene i verden.

Utdanning

Jeg gikk studiespesialisering med fokus på realfag på Tingvoll VGS, hvor jeg tok Fysikk 1+2, Matte R1+R2 og Kjemi og Biologi 1. Etter dette startet jeg på sivilingeniørutdanningen på NTNU, hvor jeg nå studerer Produktutvikling og Produksjon. Jeg har alltid vært en fysikk- og datanerd og er fortsatt interessert i IT-fag. Noe som overrasket meg litt på Siv.Ing.-studiet er hvor relevant matematikken er. Jeg skal ha tilsammen 5 rene mattefag, og allerede i første semester var det andre fag som tok i bruk det jeg akkurat hadde lært. En ting jeg synes er veldig bra med studieretningen min er hvor raskt vi får prøve oss på praktisk arbeid. I den første uka regnet vi på propeller og lagde en som ble testet i vindtunell. Senere i semesteret designet vi en skrumaskin, og har nå akkurat blitt ferdig med å maskinere og bygge en såkalt stirlingmotor. Jeg vurderte lenge på hvilken linje jeg skulle gå, og vurderte blant annet Datateknologi, Kommunikasjonsteknologi og Kybernetikk. Selv om jeg trives som maskinstudent er det godt mulig at jeg tar noen andre fag senere om jeg savner å kode.

Om meg

Jeg bruker veldig mye av fritiden min på å være med i Revolve, og det er kanskje noe av det jeg kan anbefale aller mest for de som virkelig har lyst til å lære nye ferdigheter. Jeg har i det siste året lært utrolig mye om å jobbe i større team, hvordan man lager design og CADer modeller, produserer all slags deler i forskjellige materialer og på forskjellige måter. Selv om utdanning er utrolig viktig, så er det mange andre viktige ferdigheter en kan lære ved å være med på prosjekter, samme hva det er. Siden det så fint blir spurt om det, spiller jeg el-gitar, har sett Breaking Bad to ganger (jeg har fortsatt ikke bestemt meg hvem som er yndlingskarakteren min, så jeg må nok ta en runde til) og liker gruppearbeid når jeg får jobbe med engasjerte mennesker. Jeg løper nok ikke maraton, men har drevet med mellomdistanse før. Jeg er også veldig glad i å krasje RC-fly og quadcopter, kode all slags ting og 3D-printing.