Borghild Lundeby

Prosjektleder - Stiklestad nasjonalt kultursenter

Liker

Vind i håret, Katt, Casual, Sjefete

Jobb

En realfagsutdanning kan fungerer utmerket som verktøy i flere sektorer enn bare de rent tekniske; jeg har faktisk jobbet mest som entreprenør i kulturbransjen. Nå er jeg ansatt ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter som prosjektleder for 1000-årsjubileet som skal bygges opp mot 2030. Som dere kanskje vet falt Olav Haralsson i slaget på Stiklestad i 1030, og det er en så viktig begivenhet i norsk historie at det skal lages et nasjonaljubileum i 2030. Tidligere har jeg jobbet som leder for Revyfestivalen på Høylandet men også som leder for Nasjonalt senter for realfagsrekruttering. Det er fint å jobbe med noe man syns er viktig, og jeg tenker det er viktig både med kultur og realfag!!

Utdanning

Det at jeg begynte å studere til sivilingeniør var nok litt tilfeldig. Jeg hadde hørt at det var godt studentmiljø i Trondheim og oljebransjen var i vinden, så jeg begynte på Berg A. Underveis i studiet fant jeg ut at Samfunn og Bedrift-faget trigget interessen og skiftet derfor over til Industriell økonomi. På den måten fikk jeg jobbet både med de forretningsmessige, de samfunnsmessige og de tekniske sidene av problemstillingene. Full pakke!

Om meg

Jeg er vokst opp på gård, så jeg er glad i dyr og natur- akkurat nå lærer jeg meg å ri dressur... Ellers holder jeg en del på med revy og teater - når jeg ikke er mamma for mine snart voksne barn...