Cathrine Strand Yttervik

Seniorrådgiver, brukskvalitet - Skatteetaten

Liker

Treningssenter, Sydentur, Digital, Brettspill, Katt, Pyntet, Kaffe Latte, Traktekaffe, Fargerik, PC, Mac, Teamarbeider, Dans, Mote, Smykker, Sko, Barn, Fargeblyanter, Interiør

Jobb

Jeg jobber med brukskvalitet og universell utforming. Brukskvalitet er å passe på at IT-systemer, både interne saksbehandlingsløsninger og nettsider er lett å bruke og forstå for brukerne. Dermed jobber jeg med grenselandet mellom menneske og maskin. I jobben min får jeg treffe de ekte brukerne, jeg snakker med de om hva de trenger og ønsker seg eller tester hvordan de klarer å bruke ett system. Jeg synes dette er utrolig morosmt å jobbe med fordi jeg har veldig ulike arbeidsoppgaver hver dag, jeg treffer masse ulike mennesker og ikke minst synes jeg det er utrolig viktig område. Det hjelper ikke om et system er aldri så kuult teknisk hvis ikke brukeren klarer å gjøre det hun skal. Akkurat nå for tiden jobber jeg med nettsidene våre, skatteetaten.no. Vi har gjort store endringer på hjemmesidene slik at det skal være lettere å forstå hva du som bruker skal gjøre. I tillegg jobber vi med å lage en innlogget versjon der du kan se dine data og utføre tjenester elektronisk. Jeg er med på å finne ut hva brukerne trenger og hvordan det skal se ut. Universell utforming er en del av brukskvalitet, men handler om at også brukere med nedsatt funksjonshemmning skal kunne bruke systemene.

Utdanning

Jeg begynte egentlig på universitetet uten helt mål og mening, men visste at det var lurt å ha høyere utdannelse. Realfag, spesiel matte og data har jeg alltid likt, så det var naturlig å søke det. Men jeg var også interessert i psykologi og snuste litt på det. På universitetet begynte jeg med matematikk, men fant ut at det var vanskelig å få noen jobber jeg synes var interessant med det. Derfor gikk jeg over på informatikk, og fant etterhvert ut at brukskvalitet er en kombinasjon mellom informatikk og psykologi.