Charlotte Kleven Krossholm

Prosessingeniør - Equinor

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Våt i håret, Vind i håret, Backpacker, Sydentur, Bokorm, Quiz, Sporty, Pyntet, Gourmet, Traktekaffe, Espresso, Fargerik, Spraglete, PC, Teamarbeider, Pratsom, Superhelt, Smykker, Sko

Jobb

Som nyutdannet prosessingeniør i 2012 ble jeg ansatt som graduate i Statoil. Graduateprogrammet består av rotasjoner innad i selskapet slik at man skal få prøvd seg i ulike stillinger. Første rotasjon var på Statoils kontor i Bergen der min avdeling hadde ansvar for modifikasjonsprosjekter på plattformer i Nordsjøen. Jeg jobbet tett med leverandørselskaper som utfører modifikasjonsjobbene for Statoil, og fikk reise flere turer offshore. Andre rotasjon var på Statoils oljeraffineri på Mongstad, som ligger omtrent en time nordvest for Bergen. Der jobbet jeg som prosessingeniør i en avdeling som driver med prosessdesign. Det vil si at vi beregner og bestemmer hva slags prosessutstyr, f.eks pumper og ventiler, som trengs for at vi skal kunne produsere mest mulig diesel og bensin. Det var urolig gøy å jobbe på et stort anlegg der man hadde kjeledress og vernesko på kontoret, og bare kunne gå ned i raffineriet å kikke på rør, ventiler og annet utstyr når man ville. Nå etter at graduateprogrammet er over er jeg tilbake i Modifikasjoner på Sandsli. Der trives jeg utrolig godt.

Utdanning

Da jeg var ferdig på videregående var jeg usikker på hva jeg ville bli, men jeg hadde funnet ut at realfag passet meg bra. Sivilingeniørstudiet "Industriell kjemi og bioteknologi" på NTNU var ideelt for meg fordi det det ga mulighet til mange ulike typer jobber. Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å velge bioteknologi med tanke på en jobb i legemiddelbransjen. I løpet av de første årene av studiet fikk jeg derimot øynene opp for prosessteknologi, og endte opp i oljebransjen. Grunnen var vel både de utrolig gode jobbmulighetene dette ga, samt interessen for prosessfaget. Ellers var det helt fantastisk å være student i Trondheim, de fem årene i Norges beste studentby kommer jeg til å mimre om så lenge jeg lever!

Om meg

Jeg er veldig glad i å reise, bo nye steder, lære språk, og oppleve spennende ting. Jeg kan fort bli litt rastløs så jeg liker å være i aktivitet, både i naturen og i byen. Langrenn, telemark, sykling og fjellturer er det jeg liker best å drive med i helgene, særlig sammen med gode venner, i tillegg til reising, kino, teater, konserter, fest og andre kulturelle innslag. I hverdagen går det mest i å henge med venner, lage middager sammen, og trening ute og på SATS.