Christina Aas

Daglig leder / Adm. dir. - Science [&] Technology AS

Liker

Treningssenter, Vind i håret, Backpacker, Bokorm, Musikk på øret, Katt, Forskning, Dans

Jobb

Jobben (Science [&] Technology BV) fant meg i et LinkedIn søk mens jeg studerte, fordi jeg hadde lært meg en relevant egenskap (å programmere i IDL) under en sommerjobb jeg hadde hatt et par år tidligere. Etter et par år i Nederland der jeg jobbet for Science [&] Technology BV ble jeg tilbudt å starte opp et datterselskap tilbake i Norge. Science [&] Technology AS ble startet i 2011. Idag er jeg administrerende direktør i Science [&] Technology AS og leder en gruppe på 10 ansatte som sitter i MESH ved Nationaltheateret i Oslo. Vi bruker maskinlæring for å automatisk tolke satellittbilder av jordkloden, for forskjellige applikasjoner, blant annet å kartlegge hogst og sykdomsutbrudd i skog. Vi utvikler også mye annen programvare for romfartsindustrien. Det beste med jobben min er å få jobbe med utrolig dyktige mennesker på framtidsrettete og innovative prosjekter!

Utdanning

Jeg har vært interessert i romfart helt siden jeg var 12 år, og drømt om å bli astronaut. Utdanningen min var et forsøk i å realisere noen av disse drømmene. Jeg begynte med å studere fysikk og matematikk ved NTNU fordi dette liknet mest på det jeg hadde drevet med på videregående. Det var veldig annerledes å gå på universitetet enn videregående, mest fordi man ikke lenger hadde en klasseforstander. Man er mye mer på egenhånd og har heller en rekke fag med ulike professorer som underviser over 100 stykker samtidig. I begynnelsen var dette veldig uvant, men så fikk jeg gode venner og innså at vi alle sammen hadde det likt og vi hjalp hverandre gjennom fagene istedet. Det var utrolig koselig! Etter 3 år ved NTNU hadde jeg tatt alle romfartsfagene de hadde å tilby og skjønte at hvis jeg ble der så ville fokuset ende opp på teoretisk kvantefysikk (som var veldig spennende, men ikke så praktisk å bruke i en framtidig jobbhverdag mente jeg). Derfor så jeg etter en mulighet for å fortsette med romfart istedet. Denne muligheten fant jeg i Delft i Nederland der jeg i 2006 begynte på en mastergrad i romfartsteknologi. Det var litt skummelt å skulle flytte til et nytt land med et nytt språk der jeg ikke kjente noen i det hele tatt. Men det fikk meg til å utvikle meg selv kjempemasse, og jeg anbefaler det å bo utenlands en periode til alle! Man får et nytt perspektiv på hvor heldige vi er i Norge, man lærer nye kulturer å kjenne og man lærer seg selv bedre å kjenne. Jeg skjønte raskt at hvis jeg ikke pushet meg selv til å dra alene på fest og sosiale arrangement ville jeg aldri bli kjent med nye mennesker. På denne og mange andre måter flyttet jeg grenser og utviklet min personlighet videre takket være utenlandsoppholdet.

Om meg

Jeg er interessert i nye utfordringer. Derfor har jeg siden jeg begynte på universitetet tatt danselærerutdanning ved siden av studiene, lært meg hip hop og breakdancing, lært meg salsa, boksing, innebandy og lært meg å spille trommer. I tillegg har jeg hoppet strikk, fallskjerm, prøvd å kjøre motorsykkel og vært vektløs (takket være den europeiske romfartsorganisasjonen). Jeg elsker å lære nye ting og prøve å utfordre meg selv på sånne måter! I tillegg er jeg veldig glad i å reise og bli kjent med nye kulturer.