Claus Apneseth

Project Engineering Manager - Subsea 7

Liker

Utendørs, Bokorm, HTML, Musikk på øret, Casual, Laid-back, Fastfood, Fargerik, PC, Pratsom, Best uten boss, Forskning, Superhelt, Barn

Jobb

I Subsea 7 jobber vi med å bringe oljen og gassen fra havbunnen og opp til oljeriggene. Dette gjør vi ved å planlegge, kjøpe inn og legge diverse rør og ledning systemer. Sånn sett består min jobb 90% i å sitte på kontor og 10% å være på båt og lede våre operasjoner.

Utdanning

Jeg har alltid lurt på hvordan ting virker, og særlig på det som har med båter og havet å gjøre. Etter først å ha tatt sjømilitær utdanning valgte jeg å dra til Glasgow for å studere havets krefter og begrensninger. Under en sommerjobb ble jeg spurt om å finne ut hvordan fisker svømmer, og da det viste seg at dette var det ingen som visste endte jeg opp med å ta en doktorgrad om emnet.

Om meg

Mens jeg var i Skottland og studerte tok boligprisene fullstendig av i Oslo, så da jeg kom tilbake valgte min kone og jeg å flytte i båt. Det viste seg å være et valg vi ikke har angret på, og vi bor nå i båt på niende året. Utenom båten og min etterhvert betydelige familie har jeg ikke så mange hobbyer, men jeg har en elektrisk sykkel som jeg får plass til tre unger og alskens pikkpakk oppi. Det ultimate urbane transportmiddel.