Dag Frode Solberg

Utvikler - Bekk Consulting AS

Liker

Utendørs, Bokorm, Digital, HTML, Musikk på øret, Brettspill, Dress-code, Te, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning, Design

Jobb

Jobben min går ut på å bruke teknologi til å løse verdensproblemer. I det siste prosjektet jeg jobbet på jobbet jeg med en app som hjalp fiskere med å rapportere inn hva de fanget elektronisk. Denne informasjonen blir videre brukt til å se at vi tar vare på havet og at vi alle har nytte av det!

Utdanning

Jeg valgte å studere informasjonsteknologi fordi det var noe jeg brukte fritiden min til å lære om så hvorfor ikke studere det?
Jeg gikk data og elektronikk på vgs fordi jeg ikke var sikker på hva jeg ville gjøre senere. Løpet jeg gikk var med integrert studiekompetanse og realfag.
Var ganske lei skole og hørte en del dårlig om allmennfag skolen der jeg vokste opp, men var bestemt på å ta realfag da jeg syntes matte var temmelig greit og jeg ville ha flest muligheter senere. I årene på NTNU har jeg lært om hvordan datamaskiner fungerer. Hvordan teknologier som gjør nettsider som facebook mulig og om hvordan mennesker bruker datamaskiner. Teknologiene som brukes er mange og relativt greie å lære seg. Det vanskelige er å forstå hva problemet en skal løse er og hva de som skal bruke det har behov for. Så hvordan mennesker bruker teknologi er det jeg føler jeg har fått mest igjen av fra studiet, selv om det var det mer tekniske som fikk meg til å starte. IT systemer består av datamaskiner, programvare og folk. Datamaskiner har vi, programvare er relativt enkelt, folk er vriene å forstå og systemet faller sammen om leddet mellom programvare og folk ikke funker. I masteroppgaven min så jeg på om det var mulig å bruke en workshop hvor grupper med elever lagde spill om personvern til å øke bevistheten om personvern. Vi hadde opplegget med 6 ungdomskole og vgs klasser.

Om meg

Jeg er en aktiv speiderleder. Har drevet med det side jeg var 10 år og koser meg med å være i naturen og kjenne på det å leve primitivt ved gjevne mellomrom. Jeg har vært med som instruktør på kodeklubben, og har generelt stor interesse for koding og små tekniske dupeditter. Så driver jeg med poledance og har trent det aktivt med NTNUI i over 3 år. Morsom, utfordrende trening som også er mentalt utfordrende. Er naturlig mer innesluttet av natur så det har vært en god måte å lære å by på av seg selv og å få jobbet med å bli mer komfortabel med egen kropp.