Dina Ingvil Tretteteig Kopstad

Rådgivende Ingeniør - JM Norge

Liker

Utendørs, Langtur, Brettspill, Katt, Pyntet, Kaffe Latte, Fargerik, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Design, Barn, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg er en nyutdannet byggingeniør som jobber som rådgiver hos Rambøll Norge AS. Jobben min består av å gjøre de som jobber på byggeplassen gode, ved å gi dem det de trenger av arbeidstegninger og informasjon. Her er kommunikasjon en viktig nøkkel, og tett samarbeid med anleggsleder er avgjørende for å forene teori og praksis på en fornuftig måte. Jeg har alltid vært glad i å lære, og det er en viktig del av arbeidsdagen som rådgiver i Rambøll. Hvert nye prosjekt byr på nye muligheter og utfordringer, og tverrfaglig samarbeid fører til at man også må sette seg inn i nye fagområder. Men med et sterkt fagmiljø er det alltid noen å spørre og lære av, så man har alltid det man trenger for hånden. For Rambøll er det viktig å være en samfunnsrådgiver med et sterkt verdigrunnlag. Innsikt, integritet, empati, trivsel og mobilisering av egenkraft skal ligge til grunn for alle beslutninger og tiltak vi gjør.

Utdanning

Jeg har alltid syntes at realfag er gøy og gjort det veldig bra i fagene. Men allikevel tenkte jeg ikke på ingeniørstudiet som en mulighet for meg. Jeg trengte en rollemodell som kunne løsne litt opp i fordommene - både til meg selv og yrket, og fortelle meg at dette også er en verden for jenter. Så møtte jeg mannen min som da studerte til å bli ingeniør, og dermed fikk jeg øynene opp for studiet. Og så var jeg plutselig ingeniørstudent. Overgangen fra videregående til livet som student synes jeg var veldig fin. Jeg likte å ha ansvar for min egen læring, og velge å dra i forelesning fordi jeg visste at jeg kom til å lære av det. Gjennom studiet får man se litt inn i mange av de forskjellige retningene man kan velge som byggingeniør, for der er det et hav av muligheter! Jeg gikk inn i studiet med plan og arkitektur i sikte, men ble overrasket over hvor gøy jeg synes konstruksjonsfagene var. Og der endte jeg opp, som rådgivende byggingeniør innen konstruksjon.

Om meg

Jeg er 24 år og bor i Stokke med mannen min og katten vår, Cosinus. Jeg elsker å skape, så du finner meg ofte bak symaskinen, med et hekletøy i godstolen eller med slikkepott og bakebolle på kjøkkenet. Ellers ser jeg gjerne på en god serie, er med vennene mine og engasjerer meg i frivillige organisasjoner.