Einar Tryggvason Raen

Prosjektingeniør - National Oilwell Varco Norway AS

Jobb

Jeg har jobbet i ulike avdelinger i NOV, siden jeg var ferdig utdannet i 2007. Jeg jobber nå med elektro/software i forbindelse med oppgraderinger/modifikasjoner på kraner ombord på båter og plattformer. Opplever at jeg har fått brukt store deler av det jeg lærte i studietiden i jobben min. Både de fleste av fagene fra utdanningen og det jeg lærte ved å arbeide som tillitsvalgt og ved Studentersamfundet. Noe av det beste med jobben er at man kan kombinere kontorarbeid og reising. Det er motiverende for arbeidet å reise rundt i verden og se kranene man har vært involvert i brukes i ulike operasjoner. Jeg har opplevd NOV som et firma hvor man har fått mulighet til å bidra og få utfordringer.

Utdanning

Er du i tvil om hva du skal velge, så sats gjerne på en yrkesfaglig utdanning på videregående. Forkurs til ingeniør tar bare ett år, så er du klar for ingeniørstudier!". Jeg var interessert i både elektro og data, og fant ut at automasjon var en god mellomting med det beste fra begge felt.

Om meg

Bor i Vennesla, litt utenfor Kristiansand. Utenom jobben synes jeg timene forsvinner veldig fort, men litt filmtitting blir det jo tid til innimellom. Har ellers en veteranbil jeg prøver å få brukt litt om sommeren, hvis det ikke er så fint vær at man må en tur på sjøen. Ellers liker jeg å reise et par turer i året når sjansen byr seg. Liker natur og friluft, men blir alt for sjelden. Er nok der i kategorien "fint når man kommer seg ut, men tiltak å komme igang".