Einar Vøllestad

Forsker - SINTEF Materialer og kjemi

Liker

Utendørs, Lagidrett, Best med ball, Fotballfanatiker, Spiller, Casual, Sporty, Laid-back, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning

Jobb

Jeg forsker på nye materialer og systemer for å utvikle framtidens teknologi for fornybar og bærekraftig utnyttelse av hydrogen som energibærer. Vi lager nye materialer og større elektrokjemiske celler ved hjelp av kjemisk syntese og mer industriell prosessering for å studere deres egenskaper og effektivitet når de brukes f.eks. som brenselceller for å omdanne hydrogen til elektrisitet, eller som elektrolysører som kan omdanne fornybar energi og vann til hydrogen.

Utdanning

Jeg startet først på psykologi, og fant det veldig interessant, men ville gjerne prøve meg på en realfaglig og framtidsrettet utdanning også. Samtidig visste jeg at jeg trivdes og var god i realfag og kjemi.

Om meg

Jeg har vært aktiv spiller/trener/dommer i håndball i mange år nå. Jeg startet å spille da jeg var 7 år, og spiller fortsatt aktivt på herrenivå, noe jeg trives med både som en form for trening og samtidig en måte å møte gode venner på. Jeg bor på Sandaker i Oslo og trives veldig godt i byen, så jeg prøver å møte venner og kjente ute i parker og kafeer så ofte som mulig for å opprettholde kontakten. Ellers jeg generelt veldig sportsinteressert, og prøver å få med meg det meste av det som skjer i fjern og nær av ulike idrettsgrener. I det siste har også kjæresten min fått meg mer og mer interessert i turer i fjell og mark, så det er noe jeg håper å få gjort mer av i tiden framover.