Eirik Kjerstad

Head of Section - Machinery Systems - Rolls-Royce Marine AS

Liker

Treningssenter, Lagidrett, Våt i håret, Best med ball, Fotballfanatiker, Sydentur, Quiz, Musikk på øret, Håndverker, Casual, Sporty, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Superhelt, Design, Mote

Jobb

Jeg jobber som avdelingsleder for maskinavdelingen ved RRM Ship Design & Systems som driver med skipsdesign. Avdelingen min sitt arbeid går ut på å designe og prosjektere innsiden av båtene. Hovedsaklig fremdriftssystemer og maskinrom, men også andre nødvendige systemer som må på plass for at båten skal fungere. Arbeidet går ut på å tegne, beregne og prosjektere. En typisk arbeidsdag er stort sett med datamaskinen, men det blir også mange møter og reiser for å besøke kunder og verft. Det jeg har lært opp gjennom utdanningen ligger som en nødvendig ballast for arbeidsoppgavene jeg må løse. Språk, matematikk og generell kunskap er uten tvil viktig for arbeidet jeg gjør. Det beste med jobben min er at det er nye utfordringer hver dag, og at jeg jobber i en spennende bransje som utvikler seg hurtig.

Utdanning

Jeg har gått tekniske allemenne fag på videregående. Det var over 4 år på Haram VGS der jeg 2 eller 3 dager av uken (+alle ferier) var på utplassering på Aker yards Søviknes (nå Vard). På skolen tok vi de ordinære almennfagene + fordypning i matematikk og fysikk + de fagene som er nødvendig for å ta fagprøve. Dette var en veldig interessant tid, men en måtte også stå på for å komme i mål med alt. Jeg husket at jeg slet det siste året med dårlig motivasjon, og det ble også lite tid på å fokusere på de vanskelige fagene som f.eks matte og fysikk. Det gikk uansett bra, og etter 4 år var jeg ferdig med god ballast. Studiekompetanse med fordypning i matte og fysik, pluss fagbrev som industrimekaniker. Jeg hadde i tillegg fått verdifull erfaring etter 4 år i industrien. Jeg var interessert i matte og fysikk, samtidig som jeg var glad i praktisk arbeid, så sånn sett var dette spot on for min sin del. Jeg var veldig usikker før jeg søkte på videregående, men har ikke angret ett sekund i ettertid. Etter videregående var jeg veldig usikker på hvilken retning jeg skulle gå. I tillegg var jeg lei av skolebeneken, så det ble ett år i militæret (motormann på kystvakt) og et år til i arbeidslivet (Nogva motorfrabrikk) før jeg landet på ingeniørutdanningen i Ålesund. Når jeg begynte på Høskolen i Ålesund var jeg veldig motivert, så to år pause fra skolebenken ga gode reultater for min del. Jeg hadde også plukket opp god erfaring ila de to årene.

Om meg

Bor med samboer i Ålesund sentrum. Aktiv på treningssenter, spelsiellt om vintern. Om sommeren blir det mer sykling og fjellturer nå som fotballskoa er lagt på hylla. Har deltatt både på birkebeinerrittet og Trondheim-Oslo de siste årene. Ellers er jeg glad i å pusse opp og ordne i hjemmet. Liker også å ta oppvasken og støvsuge, mindre glad i å vaske og legge sammen klær.