Eirik Sønneland

Business Development Manager - IOS InterMoor AS

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Våt i håret, Uniform, Sporty, Espresso, Teamarbeider, Ettertenksom, Forskning, Biologi, Barn

Jobb

Jeg har nettopp startet i ny jobb hvor jeg skal hjelpe bedriften med å bli mer innovative for å bidra med vekst og utvikling. IOS InterMoor AS hjelper idag oljebransjen med å fortøye platformer til havbunnen slik at de kan ligge trykt og godt mens de arbeider. Mitt ansvar er å lede arbeidet med å finne forbedringer i det vi gjør idag i tillegg til å lete etter nye muligheter for bedriften slik at vi er forberedt på fremtiden. Ett eksempel på det er flytende offshore vindmøller som blir mer aktuelt fremover. Disse trenger også å ligge fortøyd på en plass i havet og det kan vi hjelpe til med. Jeg fikk denne jobben bl.a på grunn min erfaring og det at jeg ledet arbeidet med å bygge miljøteknologibedriften Biota Guard AS. Den jobben lærte meg viktigheten av å være innovativ og hvordan det er å utvikle ny teknologi sammen med dem som trenger dette. Ofte er det viktigste hvordan menneskene klarer å jobbe sammen når man skaper noe nytt. I IOS InterMoor er det en like stor utfordring å få mennesker til å tørre å tenke nytt og utvikle seg utover det som trygt og godt. Dette synes jeg er det mest spennende i min jobb idag.

Utdanning

Jeg fant forholdsvis tidlig ut at jeg syntes biologi var svært interessant. På videregående skole forstod jeg at kjemi og biologi kunne danne grunnlaget for de universitetsstudiene jeg ønsket. På Universitet for Miljø og Biovitenskap (UMB) hadde de et godt miljø for bioteknologi. Først startet jeg med anvendt matematikk i kombinasjon med bioteknologi. Deretter skiftet jeg til det den gang nye studiet bioinformatikk som er et kombinasjons studium hvor informatikk, statistikk, matematikk kombineres med bioteknologi. I ettertid har jeg jobbet mye bredere og kurset meg innen ledelse av teknologibedrifter og mye annet spennende.

Om meg

Jeg er bosatt i Stavanger sammen med kone og barn. Interesserer meg for friluftsliv som turer, jakt, padling og å være sammen med venner. Drev aktiv svømming mens jeg var på videregående og gikk på fire-årig idrettsgymnas på St. Svithun VGS i Stavanger. Overvintret på den norske Troll-stasjonen i Antarktis, Dronning Maud Land og krysset Antarktis via sydpolen sammen med min beste venn Rolf (1999-2001). Tok da fri fra universitetstudier. Jobbet også en periode i utlandet for forsvaret, også da med permisjon fra studiene.