Eivind Elnan

Daglig leder - Hypoxic Technologies AS

Liker

Lagidrett, Backpacker, Casual, Traktekaffe, PC, Pratsom, Forskning

Jobb

Jeg har vært med som gründer og etablerer av flere selskaper. I 2007 etablerte vi selskapet Securo AS som utvikler brannsikre lufteventiler. Produktene våre er patentert og selges både i Norge og flere andre land. Jeg har vært Daglig leder i Securo AS fra etableringen i 2007 og frem til høsten 2013. I 2008 etablerte vi også et annet selskap som jobber med brannsikring. Dette selskapet heter Hypoxic Technologies AS og tilbyr en ny brannsikringsløsning som kalles Inert luft. Ved å filtrere bort oksygen fra luften får vi en luft der ingenting kan brenne eller antennes, samtidig som man fortsatt kan oppholde seg og puste i denne luften. Det blir akkurat som i et kunstig høydehus. Nå jobber jeg som Daglig leder i dette selskapet. Arbeidsoppgavene er knyttet til administrasjon/ledelse, økonomistyring, prosjektledelse etc - men de viktigste oppgavene er likevel markedsføring og salg og selskapets løsninger. Man tenker kanskje ikke så ofte på at mange teknologer jobber med salg. Salg er jo den viktigste aktiviteten for alle bedrifter - uansett hvilke produkter eller teknologier man jobber med. Salgsarbeid handler både om markedsføring/informasjon om det vi tilbyr, men også om å utarbeide tilbud til konkrete kunder og om forhandlinger og kontraktsarbeid.

Utdanning

Jeg er utdannet Sivilingeniør, men har gått en studieretning som heter Industriell Økonomi og Teknologiledelse. Her kan man i tillegg til teknologi- og realfag, ta fordypning innen bedriftsadministrasjon, entreprenørskap eller finans. Kombinasjonen av en tekniske fag og økonomiske/administrative fag var det som gjorde utdanningen interessant. Utdanningen gir en bred plattform og gir muligheter for spennede jobber innen mange forskjellige bransjer.

Om meg

I tillegg til hektiske dager på jobb bor jeg på en gård der vi driver kornproduksjon. Jeg har tre gutter som også bidrar til en aktiv fritid. Jeg liker å reise og se ulike deler av verden - før jeg stiftet egen familie reiste jeg til både Kina, India, Thailand og Sør-Amerika. Nå tar vi gjerne en årlig sydentur med venner som har barn i samme alder.