Eli Øverby

Head of Solution Bids - Siemens

Inviter

Rollemodellen er i permisjon og kan ikke inviteres.

Liker

Utendørs, Gambling, Brettspill, Bare tommeltotter, Laid-back, Gourmet, Pratsom, Ettertenksom, Superhelt, Vampyr

Jobb

Jeg jobber i Siemens Subsea med å selge strømløsninger som gjør det mulig å ha olje- og gassfabrikker på havbunnen. Vi i Siemens Subsea jobber med å kvalifisere transformatorer, brytere og frekvensomformere slik at disse skal virke på havbunnen ned til 3000meters vanndyp. Slik som det er på land, det er bare litt mer ting å tenke på når det er på 3000meters havdyp, kan ikke bare reise ned dit å repparere om noe skulle være galt. Når man jobber med salg så får man erfaring med mange forskjellige fagområder. Jeg bruker min tekniske bakgrunn for å forstå hvilke krav kundene har til det utstyret de ønsker vi skal levere. Hvem vil vel ha en blå bil når de egentlig hadde bestilt en rød? Jeg regner på hvor mye utstyret skal koste for kunden. Så passer jeg på at vi får en kontrakt på plass. Dette er en jobb der man er i kontakt med mange forskjellig mennesker. Det er viktig å være god i engelsk da arbeidsspråket stort sett er på engelsk og kundene våre kan være i hele verden.

Utdanning

Jeg hadde bestemt meg fra jeg var ganske liten for å bli sivilingeniør og studere på NTNU. Jeg skrev master oppgaven min om styring av satellitter og fikk lov til å være med å presentere oppgaven min i Lausanne i Sveits, sammen med andre studenter fra hele Europa. Så etter det pleide jeg å si at jeg var rakettforsker. I studietiden i Trondheim var jeg også veldig aktiv på Studentersamfundet, og det var veldig gøy og fikk mange gode venner der.

Om meg

Jeg er samboer og har en datter. Så for tiden så bruker jeg mye tid sammen med familien min. Jeg liker å se på TV serier og jeg er glad i å være ute. Jeg er veldig glad i å lage og spise god mat, og det er min samboer også. Min samboer studerte for øvrig det samme som meg så vi møttes i Trondheim. Før min datter ble født pleide jeg å gå på elgjakt hver høst, men jeg har lagt det litt på is i noen år fremover. Ellers så er jeg glad i å sykle og gå på ski, men får ikke så mye tid til det som før.