Elin Marie Halvorsen

Drift og vedlikeholdsleder offshore -

Liker

Utendørs, Topptur, Ekstremsport, Lagidrett, Vind i håret, Best med ball, Bokorm, Digital, Quiz, HTML, Brettspill, Dress-code, Uniform, Casual, Sporty, Laid-back, Traktekaffe, Espresso, PC, Teamarbeider, Pratsom, Sjefete, Astronomi, Barn

Jobb

Jeg har ansvaret for den daglige olje- og gassproduksjonen ombord på plattformen Statfjord B. I avdelingen min jobber det folk som har ansvar for hvert sitt område på plattformen. Plattformen er som en stor fabrikk hvor man må ha kontroll på alt som skjer til enhver tid og dersom man skal utføre vedlikeholdsarbeid må det godkjennes av driftsavdelingen. Olje og gass er farlige produkter dersom de kommer på avveie, og kan i værste fall føre til store skader på folk, materiell og miljø. Det er derfor viktig å forstå hvordan de tekniske systemene virker og hvordan man kan utføre vedlikeholdsarbeid uten å måtte stoppe produksjonen. Sikkerhet er pri 1! Stopp i produksjonen kan fort bli tap av inntekt i millionklassen for Statoil. Jobben er en god blanding av rutine og action. Dersom noe stopper opp, og utstyret er sikkerhetskritisk eller produksjonskritisk, gjør man alt man kan for å fikse dette så raskt som mulig. Som nordsjøarbeider jobber jeg 2 uker på plattformen, for så å ha 4 uker fri. En arbeidsdag er på 12 til 16 timer. Ombord på plattformen har vi treningsmuligheter, kino pluss mange andre fritidsaktiviteter. Man blir godt kjent med folk ombord, det er et lite samfunn i seg selv. Folk kommer fra hele landet.

Utdanning

Det som er mest interessant ved å gå sivilingeniør studiet er at man får en bred teknisk plattform som kan brukes innen mange fagfelt og yrker. Man lærer å tilegne seg store mengder kunnskap raskt. Overgangen fra videregående var stor i forhold til arbeidsmengde, de to første åra er tøffe, men det er absolutt verdt det!

Om meg

Jeg er ihuga telemark kjører og elsker pudderkjøring. Har tre barn, 2 gutter og ei jente. Går på rypejakt og skal prøve meg på storvilt til høsten. Bodde ett år i Frankrike etter videregående.