Elisabeth Barstad Dehlie

Contract Manager - Kværner

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Vind i håret, Backpacker, Bokorm, Dress-code, Sporty, Kaffe Latte, Sort-hvitt, Pratsom, Sjefete, Dans

Jobb

Jeg jobber for tiden i et prosjekt der Kværner oppgraderer en eldre ojleplattform for et oljeselskap. Det er litt som å pusse opp et gammelt hus. Mitt ansvar er å passe på at vi utfører arbeidet i samsvar med den kontrakten vi har inngått med kunden. Jeg sitter i prosjektledelsen, og hjelper de andre i prosjektet å forstå hva vi må gjøre, hva vi bør gjøre - og også hva vi ikke trenger å gjøre. Når det er uklart hvordan vi skal tolke kontrakten, har jeg ansvar for å finne en løsning sammen med kunden slik at begge parter er enige om veien videre. Jeg har også et overordnet ansvar for at vi har gode kontrakter med de leverandørene vi har engasjert til å hjelpe oss med å gjennomføre prosjektet. Jeg bruker mye tid på å snakke med andre i prosjektet og også fagpersoner som støtter prosjektet fra Kværner sin side. Jeg sitter på Fornebu til vanlig, men reiser en del til Stord, der jobben gjøres, og til Bergen, der kunden og en av de større leverandørene våre sitter. Jeg sitter mye på Skype for å få snakket med alle på de forskjellige arbeidslokasjonene. Jobben er spennende og utfordrende, to dager er ikke like, man må være villig til å snakke med folk og prøve å forstå problemer fra forskjellige vinkler, like å finne løsninger, og også være litt nøyaktig. Min tekniske utdannelse og erfaring er veldig nyttig selv om jeg ikke lenger jobber med å løse tekniske problemer selv! Jeg liker godt at jeg må jobbe selvstendig, og kan planlegge dagene og reisingen som jeg selv vil.

Utdanning

Jeg valgte petroleumsteknologi uten helt å vite hva jeg gikk til....men studiestedet var London og det lokket! Studiet var krevende, men overgangen fra videregående var ikke så stor som ventet ettersom man på mitt fakultet de første to årene hadde rimelig faste timeplaner og vi var også et lite fakultet der man ikke kunne forsvinne i mengden. Faglig var det ikke bare enkelt, særlig ikke de første par årene. Jeg har alltid vært glad i matte, men opplevde at det ble ganske abstrakt på studiet. Etterhvert ble fagene mer praktiske og det ble lettere å se hvorledes de ville hjelpe meg i en jobbsituasjon. Utdannelsen min som petroleumsingeniør var springbrettet inn i oljebransjen. På universitetet lærte jeg de fundamentale prinsippene om hvorledes man finner olje- og gass, borer brønner, og produserer olje- og gass. Min første jobb var i et oljeselskap, hvor jeg brukte den tekniske utdannelsen min aktivt i de første seks årene av karrieren min. Etter det har interessen min mer dreid mot kommersielle områder, som markedsføring og forhandlinger, og etterhvert strategi. En teknisk utdannelse har gitt meg faglig trygghet og en forståelse av tekniske problemstillinger som har vært helt vesentlige senere i karrieren, selv om jeg ikke arbeider som ingeniør lenger i ordet rette forstand. Utdannelsen min har også gitt meg muligheter til å reise mye, til alle de områdene i verden hvor oljeindustrien står sterkt, som Brasil, Vest-Afrika, Singapore, Sør-øst Asia, Australia, og USA.

Om meg

Jeg er født og oppvokst i Bærum, og etter en del år i utlandet og Stavanger med både studier og jobb flyttet jeg tilbake til Oslo-området. Er gift og har to gutter som jeg bruker mye tid på, men ellers trener jeg på Sats, jogger når akillesen samarbeider, går litt på ski, leser dårlig krim, og drar på hyttetur med venninner når jeg kan. Jeg var mer eventyrlysten tidligere, og har klatret både i fjell og is, padlet havkajakk, og besteget noen fjell. Drev også med sportsdans på universitetet, med høy paljett-faktor - en morsom måte å møte studenter fra andre fakulteter og universiteter. Har alltid vært glad i å reise, og har bodd både i USA, Frankrike og England. Som type er jeg selvstendig, god til å koordinere, får ting gjort og kan sikkert oppfattes som litt vel bestemt. Har hatt lederroller i mange år, og liker å få folk til å jobbe sammen, men vil helst jobbe i et lite team. Har alltid jobbet i mannsdominerte miljøer, så er ikke særlig jålete selv om jeg liker å pynte meg! Er morgenfugl, og synes det er deilig å være tidlig på jobb, eller stå opp før familien og få en kopp kaffe i fred og ro med avisen før dagen begynner.