Elisabeth Strandbråten Rødland

Forsker - NIVA

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Kampsport, Lagidrett, Våt i håret, Best med ball, Musikk på øret, Laid-back, Gourmet, Espresso, Sort-hvitt, Mac, Teamarbeider, Best uten boss, Forskning, Biologi, Interiør, Arkitektur

Jobb

Jeg jobber i dag som forsker i Norsk institutt for vannforskning (NIVA) hvor jeg holder på med en doktorgrad. Forskningen min går ut på å studere mikroplast som kommer fra vei og trafikk. Dette gjør jeg i samarbeid med Statens vegvesen, som jeg har permisjon fra. Til vanlig jobber jeg som rådgiver innen miljø og vann i Statens vegvesen, hovedsakelig med forurensing til vann.

Utdanning

Helt siden jeg var liten har jeg vært opptatt av naturfag, livet i fjæra og særlig dinosaurer. Derfor ville jeg først bli paleontolog og jobbe med dinosaurutgravinger. Etter hvert fikk jeg også øynene opp for de fantastiske dyrene som lever i havet nå og fant ut at det var mer spennende å få jobbe med levende dyr og økosystemer. Så da ble det biologistudier. Etter studiene fikk jeg jobb i Statens vegvesen og ble mer og mer opptatt av hvordan forurensing fra vei påvirker miljøet. Når jeg etterhvert fikk muligheten til å begynne på en doktorgrad om dette tema så var det ingen tvil om at det var noe jeg ville gjøre.

Om meg

Jeg er 34 år og kommer opprinnelig fra Ålesund. Jeg har en liten datter og sammen er vi mye ute i skogen og ved fjorden.