Elke Willam Thisted

Lead NBS process engineer - Glencore Nikkelverk AS

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Vind i håret, Katt, Sporty, Gourmet, Kaffe Latte, Traktekaffe, Teamarbeider, Barn

Jobb

Jeg hjelper bedriften min å tydeliggjøre og dokumentere prosessene slik at vi skaper en felles platform for å kunne drive med systematiske forbedringer. Noen kaller det LEAN, noen Six Sigma - vi kaller det NBS - Nikkelverk Business System som er i OPEX-kategorien (Operational excellence) om dere ønsker å google det. Det viktigste for meg er å få involvert og engasjert menneskene og deres kompetanse i forbedringsarbeidet. Jeg blir hver dag imponert over hvor mye kunnskap og engasjement som sitter i min bedrift - å få de ansatte til å jobbe sammen i forbedringsarbeid er derfor helt knall, spesielt når man over tid ta en titt tilbake og reflektere hvor mye man har oppnådd. Det driver meg!

Utdanning

Det mest spennende med kjemi var for meg at du kan forstå den verden som ikke er synlig med det blanke øyet. At du til og med kan snu på termodynamikken og bestemme hvordan reaksjonene skal forløpe var det som var mest spennende med elektrokjemi! Utdanningen og interessen for det sluttet ikke med PhD'en - det ble uttallige muligheter å fortsette utdanningen på jobben. Jeg ble veldig interessert i å jobbe med forbedringer i min tidligere karriere i Elkem. Å forstå utfordringen før du setter igang bør være helt logisk, men slik er ofte ikke i det daglige når man ønsker å handle, utføre og starte neste prosjekt. Ofte haster man bare videre fra oppgave til oppgave uten å ha forstått alt og ha oversikten. Det er ofte dreven av å støtte produksjonen raskest mulig og dermed holde profiten og bærekraften av bedriften på et høyt nivå. Men etter alt utdanning, kursing, etc så oppdager jeg mer og mer at hensikten med å være på jobb for de ansatte er å forstå, gi mening til hverdagen og ha en nytteverdi - det synes jeg er utrolig spennende!

Om meg

100% jobb og 4 barn gir ikke mye tid til fritid for en selv, men når jeg lager meg tid så liker jeg best å gå ut i skogen en tur eller sitter sammen med venner og kjaser :-) å pleie det sosiale utenfor jobben er nok veldig viktig for meg - jeg hater å jogge, men det er det jeg gjør i øyeblikk for å komme i form ;-) Sommerløpet 2015 next. Det er fint å oppnå et selvsatt mål i noen man egentlig trodde var ikke mulig :-)