Emil Yde Aasen

Prosessingeniør - AS Norske Shell

Liker

Treningssenter, Utendørs, Langtur, Topptur, Ekstremsport, Våt i håret, Vind i håret, Sydentur, Bokorm, Musikk på øret, Synger, Hund, Sporty, Traktekaffe, Fargerik, PC, Pratsom, Forskning

Jobb

I løpet av en periode på 2 år har jeg hatt tre jobber - alt fra blogger for næringslivet, til utvikler av e-læringsverktøy, og nå prosessingeniør for et av verdens største energiselskaper. Etter endt utdanning i 2016 fikk jeg jobb i NHO, i bransjeforening Norsk olje og gass, i en stilling jeg selv liker å kalle "blogger". Jeg ble ansatt i et ett års prosjekt kalt "den nye oljen", som hadde til hensikt å engasjere dagens unge i en mer faktabasert og løsningsorientert debatt omkring Norges utfordringer knyttet til energi, velferd, klima og teknologi. Dette innebar at jeg fikk reise Norge på langs og på tvers to ganger i løpet av et år, møte alle typer mennesker fra både både næringsliv, politikk, og akademia, og ikke minst holde en rekke foredrag og workshoper for studenter. Våren 2017 reiste jeg og mine 4 kolleger på en turne som besøkte alle universitets- og høgskolecampuser i Norge. Vi ble også kåret av EnerWe til årets bransjeambassadør i 2017 for vårt arbeid med å fremme en nøytral og engasjert debatt blant unge. Min andre jobb kom sommeren 2017, og var en spinn-off av arbeidet i "Den nye oljen". Der hjalp jeg en start-up bedrift kalt Trikks å digitalisere et spill vi hadde utviklet til workshopene vi hadde i "Den nye oljen" prosjektet. Slik fikk jeg i løpet av to måneder også unik innsikt i gründermiljøet i Norge. Jeg hjelper fortsatt Trikks med å forbedre brukergrensesnittet på dette spillet kalt "Fremtiden på spill". I dag jobber jeg som prosessingeniør i utviklingsavdelingen (development) i AS Norske Shell. Mine daglige arbeidsoppgaver baserer reflekterer den enorme omstillingen energisektoren nå er midt inne i - både i forhold til endringen i energimiksen, og i forhold til digitalisering. Først og fremst er jeg ansvarlig for å automatisere oppstarten av brønner på oljefeltet Knarr. En prosess som tidligere har blitt styrt ved å trykke på en knapp hvert 15 minutt i over to døgn sammenhengende, men som nå skal gjøres helt automatisk på bare noen få timer! Jeg har også ansvaret for et arbeid knyttet til en "vask" av en av disse brønnene. I tillegg er jeg også involvert i en rekke aktiviteter knyttet til kommunikasjon og rekruttering. I løpet av to år har jeg fått lov til å være blogger, foredragsholder, utvikler, og og prosessingeniør. Jeg har fått reise Norge på langs, til EU Parlamentet, til Nederland flere ganger, og ikke minst offshore.

Utdanning

Som ung ønsket jeg å bygge racerbiler for det svenske superbilselskapet Koeningsegg. Dette selskapet hadde den mest avanserte teknologien, og de raskeste bilene. Etter hvert forstod jeg at dersom man ønsker å jobbe med avansert teknologi her i Norge, er energibransjen den rette veien å gå. I tillegg til å få jobbe med denne teknologien får jeg også hver dag muligheten til å drive denne bransjen i en grønnere, og mer bærekraftig retning - jeg får virkelig muligheten til å være med å drive denne endringen, og ikke bare snakke om den! Det mest interessant med utdanningen min er at den har gitt meg grunnlag til å forstå det meste som omgir oss, både innenfor teknologi, næringsliv og fritid. Realfag gir et helt unikt grunnlag som gjør at jeg lettere har vært i stand til å sette meg i nye teknologitrender, økonomi, og til og med kommunikasjon og politikk. Rett og slett fordi man blir god til å se sammenhenger og løse problemer. Jeg var flere ganger inne på tanken om andre utdanninger, både innenfor økonomi og administrasjon, forsvaret, politiet, og idrett, men jeg fortsatte utdanningen både fordi jeg ble engasjert av muligheten til å skape noe, men også fordi jeg hadde fått høre at en ingeniørutdanning gir grunnlag for en rekke ulike jobber - jeg har ikke blitt skuffet.

Om meg

Når jeg ikke er på jobb fylles hverdagen med en god blanding av aktivitet, reising og venner. I fjor tok jeg fallskjermlappen, og har nå rett under 50 fallskjermhopp. Jeg elsker også å surfe, og jeg har kombinert min forkjærlighet for fallskjerm og surfing med en stor reiselyst, og har derfor blant annet vært i Australia, Marokko, Portugal og Maldivene for å gjøre nettopp dette. På vinterstid er jeg stor fan av randonné, og så mye som mulig av vinteren på ski. På daglig basis er det først og fremst crossfit jeg bruker tiden min på, der jeg også konkurrerer litt fra tid til annen. Jeg trives definitivt best i selskap med andre, og gruppearbeid er alltid en slager. Kjæresten min bor i Oslo, og for å treffe henne mest mulig tilbringer jeg også mye tid på Norwegians fly. TV og serier blir det dessverre ikke så mye tid til, men jeg prøver å klemme inn tid til en episode av Vikings eller Game of Thrones i ny og ned.