Ernst-Magne Pedersen

Disiplin Lead Process - Aibel

Liker

Utendørs, Langtur, Topptur, Lagidrett, Musikk på øret, Bare tommeltotter, Sporty, Traktekaffe, PC, Teamarbeider, Ettertenksom, Astronomi, Superhelt, Zombie, Sko, Barn

Jobb

Jeg jobber som prosess ingeniør i Aibel AS. Aibel er et kontraktør selskap og har per dags dato vedlikehold og modifikasjons (V&M) kontrakten på Statoil sitt LNG anlegg på Melkøya. I den anledning så mottar vi forskjellige oppdrag (definisjon- og konseptstudier og direkte prosjekter) fra Statoil som må gjennomføres. Oppdragene er veldig varierte noe som igjen gir en veldig variert arbeids hverdag. Generelt går arbeidsdagen min ut på å registrere prosess data i forskjellige verktøy, gjøre prosess beregninger, oppdatere prosess tegninger og gi innspill til andre disipliner om hvordan prosessen fungerer på anlegget.

Utdanning

Det var litt tilfeldig at jeg ble ingeniør innen olje og gass industrien. Etter å ha gjennomført et syv ukers intensiv matte og fysikk kurs sommeren 2006 så falt valget på Prosess og gass faget da dette virket mest spennende. Siden jeg ikke hadde brukt matte og fysikk på mange år så var det litt naturlig at jeg strevde med disse fagene. Derimot så syntes jeg at nivå forskjellet mellom Universitet og Videregående ikke var spesielt stort.

Om meg

På fritiden bruker jeg naturligvis mye tid sammen med familien min (2 barn og kone). Ellers liker jeg å spille fotball, løpe i terreng, snøbrett, ski, jakt osv. Altså jeg liker å holde meg i aktivitet og helst utendørs.