Espen Haugan

Daglig leder - AKTØR som bygger AS

Liker

Utendørs, Ekstremsport, Lagidrett, Vind i håret, Best med ball, Gambling, Sydentur, Digital, Quiz, Musikk på øret, Synger, Håndverker, Hund, Casual, Sporty, Laid-back, Gourmet, Fastfood, Fargerik, PC, Teamarbeider, Pratsom, Astronomi, Superhelt, Barn, Arkitektur

Jobb

En byggingeniør har varierte oppgaver alt etter hvilken stilling man har og type bedrift man jobber i. Som hovedtrekk skal byggingeniøren ofte sy sammen byggene, koordinere alle fag og sørge for den totale oversikt på byggeplassen. Ansvaroppgaver innenfor personal, HMS, administrasjon og økonomi er helt sentralt. Som daglig leder skal jeg besørge at prosjektlederne følger opp sine prosjekt, at bemanning og ressurser blir disponert riktig, samt planlegge fremover mht. nye prosjekter. Det beste med denne jobben er at få arbeidsdager blir like og bransjen er i kontinuerlig utvikling med stadig nye løsninger/produkter for å oppnå "perfeksjon".

Utdanning

Som mange andre, havnet jeg til slutt i samme utdanningsløp som min far. Praktisk sans og interesse for det "håndfaste" som byggebransjen tilbyr medførte at det føltes noe naturlig å undersøke dette nærmere. Realfag var alltid interessant på grunnskoletrinnet og forståelsen var nok over middels. På videregående ble det straks mer utfordrende, men jeg bestemte meg for at jeg skulle ha realfagkompetanse til slutt, da jeg innså at dette ga større valgfrihet til videre utdanning. Mitt studieløp var idrettsfag ved Heimdal vgs i trondheim. Dette var et 4-årig løp, men etter 3 år valgte jeg å avslutte min karriere som skihopper. Gjennomførte det 4 året ved Finnfjordbotn vgs, hvor jeg tok nødvendige fag pluss noen realfag. Var så i militæret et år, før jeg returnerte til Trondheim for studier ved NTNU. Begynte ved studieretning for Marin teknikk, men hoppet av etter 1,5 år og begynte så ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Om meg

Når jeg ikke er på jobb er jeg 50% sofagris og 50% friluftsmenneske. Jeg går på fisketurer om sommeren, jakt om høsten og ski om vinteren. Sysler en del med oppussing av hus og hjem. Når jeg skal koble helt ut hjemme, spiller jeg Playstation.