Espen Hvidsten Dahl

Forskningsingeniør - Elkem

Liker

Utendørs, Vind i håret, Best med ball, Hund, Forskning

Jobb

Som de fleste på mitt kull fikk jeg jobbtilbud før endt utdannelse. Opprinnelig ble jeg innkalt til intervju for en annen stilling hos Elkem Research hvor de primært søkte etter en fysiker, en jobb jeg heller ikke fikk. Men noen få uker etterpå ble jeg oppringt av HR sjefen som ønsket meg til et nytt intervju til en annen stilling han mente passet perfekt for meg. Dette var som prosessingeniør med ansvar for forsøksledelse og drift av eksperimentelle reaktorer for smelting og utstøpning av metall. Siden det alltid er en risiko for ulykker forbundet med denne type arbeid ønsket de å dra nytte av at jeg også har en bakgrunn som brannmann og aktiv i Røde Kors. Denne rollen i bedriften hadde jeg i halvannet år før jeg startet på en Ph.D. der jeg så på strukturdefekter i silisium til solceller. I dag kan jobben min involverer deltagelse i alle mulige forsknings- og utviklingsprosjekter knyttet til bedriften.

Utdanning

Jeg valgte kjemilinjen på NTNU fordi jeg syntes teknologi var spennende, samtidig som kjemifaget er veldig anvendelig og åpner for mange karrièremuligheter. De siste 10 - 12 årene har jeg hatt en sterkt økende interesse for miljøvern og fornybar energi. Så da jeg fikk tilbud om å ta en doktorgrad i solcellefysikk gjennom forskningsrådets næringsPhD ordning (samarbeid mellom universitet og bedrift, delvist finansiert av forskningsrådet) var valget ganske enkelt.

Om meg

Jeg bor sammen med min danske kjæreste Kristine og vår hundevalp Trofast i et lite hus med hage rett utenfor Kristiansand. På fritiden trener jeg en del, og spiller bla aktivt fotball. Ofte tar jeg meg også en lenger tur ut i naturen. Jeg har et ønske om å engasjere meg mer aktivt med miljøvern og muligens politikk i tiden fremover. I tillegg kan det være jeg starter opp igjen som frivillig i Røde Kors.